Fullbloden

De fyra fullbloden som jag var arbetsryttare på 2012-13, och sedan ridit så ofta jag hunnit, ägs av amatörtränaren Kicki Herrlin. Kicki har varit med om en olycka som gör att hon inte kan rida alla hästarna själv i den utsträckning som behövs.

Jag har skolridit, styrke- och konditionstränat och även löptränat fullbloden. Hunting Call och Ellen debuterade t o m på dressyrbanan under sommaren 2013.

Vår träningsfilosofi för hästarna är en mix av konditions- och intervallträning varvat med dressyrridning för lösgjordhetens och rakriktningens skull. Vi är av samma uppfattning – precis som en dressyrhäst inte bara ska gå på dressyrbanan ska en galopphäst inte bara galoppera utan tränas allsidigt!

Tävlingssäsongen startar 31/7 för Hunting Call och Mejram. Cheveyo och Ellen ska gå kval i slutet av augusti. Det ska bli otroligt spännande att snart få se dem under proffsjockey på Täby Galopp!

Cheveyo f 2007

e. Arkadian Hero u. Liondance ue. Diaghlyphard

20130515-113629.jpg

Cheveyo redo för träning

Cheveyo är den yngste av fullbloden på Brännskogen och Kickis egen uppfödning. Hans namn betyder ”andekrigare” eller ”mytiskt monster” :) När jag träffade honom första gången var han ganska liten, smal och väldigt vinglig. Han var riden hemma på stallplan och roade sig med diverse luftsprång första gångerna jag satt på honom. Men han var väldigt lättlärd och arbetsvillig. Över vintern växte han till sig och har under våren, med målmedveten styrketräning, blivit allt stadigare. Första gången på Täby var 26 augusti och han var så duktig! Gick rakt in i bussen och tittade inte på något överhuvudtaget i den helt nya miljön. Vi tror att Cheveyo får en bra karriär som galopphäst!

Hunting Call f 2004

e. Foxhound u. Margaret’s Gift ue. Beveled

Colle skritt

Hunting Call debuterar på dressyrbanan

Den mest rutinerade galoppören på Brännskogen är sprintern Hunting Call. Han har tävlat i många europeiska länder och sprungit in en hel del pengar. Han är en häst med bestämda åsikter, men han är snabb som attan och dessutom en riktigt mysig häst som älskar att busa runt i skogen. Hunting Call har debuterat Lätt B-dressyr med mig på ryggen. Han tycker om sina tjejer Mejram och Ellen, vilket innebär att han tycker mycket illa om DC som råkar stå högt i kurs hos stona. Lite svartsjukedrama blir det varje morgon när DC går förbi galoppörernas hage på väg ut till sin! Hunting Calls speciella lilla egenhet är att han är så gott som besatt av att rulla sig efter ridning, så man får vara snabb på att ta av sadeln!

Ellen f 2003

e. Troon u. Caribbean Wind ue. Ragtime Band

Ellen galopp

Ellen på väg ut på banan

Ellen är Brännskogens egen Duracell-kanin! Hon verkar ha en outsinlig energikälla och är alltid på språng. Ellen visar egentligen  talang för dressyr med en riktigt bra bakbensaktivitet och fin förmåga att samla sig. Hon har dock inte riktigt tålamodet till lugn dressyrträning utan är väldigt medveten om att hon är född till att springa. Ellen har en helt otrolig hjärt- och lungkapacitet som gör att hon återhämtar sig från ett jobb innan vi ens hunnit tillbaka till stallet. Väl framme där verkar hon redo att gå tillbaka till banan och köra igen!

Mejram f 2006

e. Medecis u. Pep’n Chilli ue. Diaghlyphard

mejram2påtäby

Mejram och jag på Täby galopp

Sockersöta Mejram är en långdistansare, en sk Stayer. Hon älskar att bli kliad och klappad och är överlag en häst som tycker väldigt mycket om att ha det mysigt. I hagen ser man oftast Mejram ligga raklång och sola sig på en bädd av hösilage. Även i boxen gillar hon att ligga och mysa, inte så sällan när jag har tänkt att rida. Ofta börjar jag med någon annan häst, men det har hänt att jag tagit Mejram först ändå. Hon har inga problem med att bli borstad och tränsad liggande för att sedan resa sig lagom till sadlingen. När vi sedan rider iväg märks det att hon är utvilad och redo att jobba. Hon är alltid samarbetsvillig och vill verkligen förstå sin uppgift, så hon är trevlig att rida varje dag!

Ichtaka f 2006

e. Indian Lodge u. Liondance ue. Diaghlyphard

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Gulliga Ichtaka i vinterpäls

Icthaka är den enda av galoppörerna som inte rids just nu. Hon är en väldigt sällskaplig häst och gnäggar alltid välkommen när någon av de andra hästarna kommer tillbaka från sitt ridpass. Ichtaka har en väldigt unik teckning i pannan och ser nästan ut som en indianhäst! Hon är Cheveyos halvsyster, det är Kicki som har fött upp båda två. Ichtaka är ett år äldre än Cheveyo och har alltså också Liondance som mamma.

One response to “Fullbloden

  1. Pingback: Mer om galoppörerna | loidressage

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s