Om mig

Hej!

Jag heter Louise Lindström, kallas oftast Loi, och är beridare, unghästutbildare och tränare. Specialiserad på dressyr, men med ett hoppintresse som komplement, är jag en riktig hästnörd som brinner för utveckling – både min egen och andras.

Barescos debut på tävingsbanan

Tävlingsdebut för unga Baresco

Min dröm har alltid varit att arbeta professionellt som ryttare. När den nya Beridarutbildningen startade på Flyinge 2011 jublade jag, men antagningskraven i komplementgrenen visade sig vara alltför höga. 130-hoppning fanns ingen möjlighet att klara. Jag hade en fantastisk dressyrhäst, men som inte hoppade överhuvudtaget och vem skulle låna ut en sådan häst?
Nej, min väg blev istället att försöka jobba mig fram till en Beridardiplomering, via fem års arbete i branschen. Jag började arbeta hos Jeanna Högberg, samtidigt som jag läste de sista gymnasiemånaderna på distans. 2012 tog jag studenten från Stockholms Idrottsgymnasium, med dressyr som specialidrott.

Under våren 2013 hände det helt överväldigade och oväntade. Underbara Camilla Lindelöf (hoppdomare och tränare) lät mig låna sin fina Quasino (e. Qualle) och de båda hjälpte mig att bli tillräckligt OK för att kunna få ett hoppintyg och bli behörig att söka till Flyinge.

Vid detta första försök blev jag inte en av de utvalda, men i efterhand är jag väldigt nöjd med att jag kom in på Unghästutbildarprogrammet. Det känns lite som att ha gjort saker ”i rätt ordning”. I och med att jag är ensam om att ha gått både Unghästprogrammet och det tvååriga Beridarprogrammet, är jag också den enda i landet som har läst 600 YH-poäng inom hästutbildning.

I augusti 2013 flyttade jag från Stockholm till Flyinge och gick UP, med examen i maj 2014. Under sommaren arbetade jag som ryttare hos OJ Sporthorses/Olof Axelsson. Till hösten startade BP, och efter ytterligare två års obeskrivligt fantastiska, tuffa, roliga, utmanande år är jag examinerad Beridare från det 2-åriga Beridarprogrammet på Flyinge.

Som grädde på moset har jag klämt in en C-tränarutbildning parellellt med Beridarprogrammet och är nu även diplomerad C-tränare.  Sommaren 2016 tillbringade jag med intensiv träning av både mig själv till häst och med egna elever hos Mette Rosencrantz på Mill Creek Equestrian Center i Kalifornien.

Nu satsar jag på mitt eget företag loidressage med allt vad det innebär i form av träning och utbildning av både hästar och ryttare. Under hösten 2017 studerade jag samtidigt pedagogik på heltid – ytterligare en ingrediens i tränarrollen. Våren 2018 läser jag även Idrottspsykologi på deltid. Är du nyfiken på möjligheter till träning eller att få din häst utbildad – titta in på fliken ”Träningar” i menyn överst på sidan.

Vi hörs!

/Loi

Annonser