Om mig

Jag heter Louise Lindström, kallas “Loi” och är född 1993, precis som min häst Aristokrat Pan (mest känd som “Nalle”). Tillsammans med Nalle har jag tävlat upp t o m Svår klass dressyr, Intermédiaire I. Vi startade två JSM tillsammans, och placerade oss som bäst som 7:a. Nalle är min älskade vän för livet och dessutom min biljett till min drömutbildning. Jag pensionerade honom efter hans 14 framgångsrika år på tävlingbanorna, till ett underbart liv som ”mulle” och unghingstuppfostrare hos uppfödaren Anja Andersson i Strängnäs.

Min dröm har alltid varit att arbeta professionellt som ryttare. När den nya Beridarutbildningen startade på Flyinge 2011 jublade jag, men antagningskraven i komplementgrenen visade sig vara alltför höga. 130-hoppning fanns ingen möjlighet att klara. Jag hade en fantastisk dressyrhäst, men som inte hoppade överhuvudtaget och vem skulle låna ut en sådan häst?
Nej, min väg blev istället att försöka jobba mig fram till en Beridardiplomering, via fem års arbete i branschen. Jag började arbeta hos Jeanna Högberg, samtidigt som jag läste de sista gymnasiemånaderna på distans. 2012 tog jag studenten från Stockholms Idrottsgymnasium, med dressyr som specialidrott.

Under våren 2013 hände det helt överväldigade och oväntade. Underbara Camilla Lindelöf (hoppdomare och tränare) lät mig låna sin fina Quasino (e. Qualle) och de båda hjälpte mig att bli tillräckligt OK för att kunna få ett hoppintyg och bli behörig att söka till Flyinge.

Vid detta första försök blev jag inte en av de utvalda, men i efterhand är jag väldigt nöjd med att jag kom in på Unghästutbildarprogrammet. Det känns lite som att ha gjort saker ”i rätt ordning”. I och med att jag är ensam om att ha gått både Unghästprogrammet och det tvååriga Beridarprogrammet, är jag också den enda i landet som har läst 600 YH-poäng inom hästutbildning.

I augusti 2013 flyttade jag från Stockholm till Flyinge och gick UP, med examen i maj 2014 (och högsta betyg i allt utom tömkörning, där en skadad fot gav hög frånvaro och endast Godkänt).

Efter ytterligare två års obeskrivligt fantastiska, tuffa, roliga, utmanande år är jag nu Examinerad Beridare från det 2-åriga Beridarprogrammet på Flyinge. Som grädde på moset har jag klämt in en C-tränarutbildning på den obefintliga fritiden. Sommaren 2016 tillbringade jag med intensiv träning av både mig själv till häst och med egna elever hos Mette Rosencrantz på Mill Creek Equestrian Center i Kalifornien.

/Loi