Om Loi

Hej!

Jag heter Louise Lindström, kallas oftast Loi, och är beridare, unghästutbildare och tränare. Specialiserad på dressyr, men med ett hoppintresse som komplement, är jag en riktig hästnörd som brinner för utveckling – både min egen och andras.

Barescos debut på tävingsbanan

Tävlingsdebut för unga Baresco

Min dröm har alltid varit att arbeta professionellt som ryttare. När den nya Beridarutbildningen startade på Flyinge 2011 jublade jag – antagningkravet i dressyr – MsvA klarade jag, men kraven på komplementgrenen visade sig vara alltför höga. 130-hoppning fanns ingen möjlighet att klara. Jag hade en fantastisk dressyrhäst, men som inte hoppade överhuvudtaget och vem skulle vilja låna ut sin 130-häst?

Nej, min väg blev istället att försöka arbeta mig fram till en Beridardiplomering, via fem års arbete i branschen. Jag började som dressyrelev hos Jeanna Högberg, samtidigt som jag läste de sista gymnasiemånaderna på distans. 2012 tog jag studenten från Stockholms Idrottsgymnasium, med dressyr som specialidrott.

Nu hände dock det helt överväldigade och oväntade! Underbara Camilla Lindelöf (hoppdomare och tränare) lät mig låna sin fina Quasino (e. Qualle) och de båda hjälpte mig att även klara behörighetskraven i hoppning för att  kunna söka till Flyinge.

Vid detta första försök blev jag inte en av de utvalda, men i efterhand är jag väldigt nöjd med att jag först kom in på det ettåriga Unghästutbildarprogrammet. Det känns lite som att ha gjort saker ”i rätt ordning” och det gav mig en god grund i en  anrik och beprövad utbildningsmodell. Efter ytterligare två års obeskrivligt fantastiska, tuffa, roliga, utmanande år var jag äntligen även examinerad Beridare från Beridarprogrammet på Flyinge.

Som grädde på moset har jag klämt in en C-tränarutbildning parellellt med Beridarprogrammet och är nu också Diplomerad C-tränare i dressyr.

Efter åren på Flyinge reste jag till Mette Rosencrantz på Mill Creek Equestrian Center i Kalifornien. Hos Mette fick jag både intensiv träning av mig själv till häst och arbetade med träning av egna elever. En fantastisk erfarenhet att ha med sig.

Nu satsar jag på mitt eget företag loidressage med allt vad det innebär i form av träning och utbildning av både hästar och ryttare. Under hösten 2017 studerade jag samtidigt Pedagogik på heltid och våren 2018 Idrottspsykologi på deltid- ytterligare ingredienser i tränarrollen.

Är du nyfiken på möjligheter till träning eller att få din häst utbildad – titta in på sidan Träning.

Vi hörs!

/Loi