Högt och lågt

Ni som följer loidressage på Facebook har säkert redan sett hur det gick i helgens första klass. Lillebror kändes lite disträ och ”off” redan på framridningen. Det kan säkert bero på att han upplevt mycket senaste dygnet, med allt vad ett meeting innebär för en liten 6-åring. Trots att jag gick ner i god tid från framridningen lyckades jag missa min tid i collectingring, och fick gå direkt in på banan i ridhuset. Lillebror höll sig på mattan trots att ridhuset var ganska läskigt med mycket nivåskillnader på läktaren och öppna dörrar. Vi red upp på medellinjen, gjorde vår första halt – och så började Lillebror backa. Jag korrigerade honom snabbt och han svarade med att dra tyglarna ur händerna på mig i en capriole. Senare i programmet, i ryggningen, backade han snällt, men när jag red på fram igen kickade han bakut och skuttade runt. Resten av programmet var han spänd och lyssnade bara med sitt ena (extremt långa) öra. Vi slutade på 63,48% med allt mellan 1 och 8 (och -2 då jag valde att göra om uppridningen i utbildningssyfte) i protokollet.
Vi laddade om för nästa klass, LA:4. Kommunikationen mellan mig och Lillebror var inte alls på topp här heller, det blev många kostsamma missar. Han bjöd bland annat på ett riktigt fint byte i den förvända som han annars är otroligt stadig i. Kul att se att han gör byten med sån gest, även om det var på fel plats och vid fel tillfälle :)
Jag har analyserat sönder båda ritterna totalt nu under kvällen, funderat över vad jag borde gjort, vad jag inte borde gjort, och framförallt vad jag ska göra imorgon! Det är ju ändå så att den dag som varit aldrig kommer tillbaka, så nu fokuserar jag på att göra en grym ritt i LA:3 imorgon!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s