Elitdressyren, YR-kür!

Idag red jag och Nalle vår Young Rider-kür på Djursholms Elitdressyr! Vi fick bara ihop 60,33%, men vi hade definitivt den grymmaste hejjarklacken! Tack alla gulliga som var där och tittade på oss!

Mitt och Nalles travprogram flöt på ganska bra. Jag har ändrat inledningen så att vi efter att gjort halten långt uppe nära A rider öppnor åt båda hållen på medellinjen. Det fungerade som det skulle och även resten av travskolorna var okej. Den ökade skritten är jag riktigt, riktigt nöjd med! Jag har tidigare haft lite problem med att Nalle blivit spänd i överlinjen i skritten, men han var helt avspänd och längde steget ordentligt.

Byten i vart tredje är vi vanligtvis helt stadiga i, så jag hade lagt en serie med 7 byten i vart tredje på medellinjen. De första bytena blev fina, men sedan förvandlades hela linjen till ”The Nalle-show”! Det blev en ganska rolig blandning av byten i varje och vartannat, tyckte Nalle, men det tyckte såklart inte domarna…

Underlaget på banan var välharvat och såg bra ut, men tyvärr funkade det inte alls för Nalle. Det packade sig i hovarna på honom och han gick som på styltor. Vi kratsade alla fyra hovarna tre gånger (!) under framridningen. Trots det hade han centimeterhöga styltor när han kom ut från tävlingsbanan :(

Vi hade en del onödiga missar och jag är inte helt nöjd med ritten. Däremot är jag väldigt nöjd med min häst.

Nalle är inte den flashigaste och mest spektakulära av hästarna, men han har en egenskap som är helt ovärderlig – han är SÅ COOL! När vi kom in på banan idag var läktarna nästan fullsatta och många hästar hade nog tyckt att det var jätteläskigt. Nalle viftade inte på ett öra – det var som om han inte såg varken läktare eller domarbord, speakertorn eller stora speglar! Han taggar förstås till lite extra, men han stannar hos mig och går inte fortare än jag ber honom om. Så var det definitivt inte förut, utan det är något som har vuxit fram under vår tid tillsammans.

Jag har hört många säga att det är så häftigt med all kraft och utstrålning som finns i dressyrhästarna. Jag tycker att det allra häftigaste är när kraften faktiskt är kontrollerbar!!!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s