Bockningar, byten, bad

Idag var jag på Ljusterö och red på Bammy, ett sto e.Krack C – Gribaldi. Hon har haft föl, och är nu dräktig igen, så hon är väldigt lite riden i år. Det var riktigt kul, vi fick till skänkelvikningar i trav, och vi galopperade lite också. En hel del bockande, men där emellan en väldigt fin häst med fullständigt sagolik trav! Hennes hingstföl är helt galet gulligt!

DC och jag var ute och red i skogen idag. Vi galopperade över en serie stockar så att han fick gymnastisera sig lite, och han fick tillfälle att dundra på lite i galoppen på några raksträckor. Det är helt otroligt vilka långa språng han kan få till! (Inte konstigt att han kunde hoppa två studshinder i ett språng från samlad galopp…)

Jag har inte brytt mig om att träna byten med DC överhuvudtaget sedan jag fick hem honom.  Jag har velat vänta med byten tills vår kommunikation blivit klar och bra. Idag visade det sig att det var helt rätt beslut! Jag bestämde mig för att gå ner på ridbanan och testa ett par byten efter vår uteritt, utan att göra någon stor grej av det. Vi fick till 4 st rena, lugna och bra byten i rad åt varje håll!!! Jag är som på små rosa moln nu, haha :) Nej, men det känns verkligen grymt bra att jag väntat så länge med att träna bytena tillsammans med DC, för nu känns det verkligen som att vi har bra förutsättningar för att bygga vidare på det här!

Larson hade tappat en sko idag. Istället för ridning blev det därför något helt annat – Larsons livs första schamponering! Eftersom jag nu börjat rida ordentligt i alla gångarter på honom blir han svettig. Och eftersom han aldrig någonsin fått ett bad, så luktade han riktigt illa när han blev svettig. Nu är han i alla fall badad, och imorgon kommer hovslagaren. Sedan är det bara att köra vidare!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s