DC#1 & DC#2

DC beundrar sig själv i spegeln efter dagens ridpass… ett pass som han gjorde riktigt, riktigt bra! Vi joggade lugnt både i trav och galopp, och skippade sadeln för lite omväxlings skull. DC är jättebekväm att sitta barbacka på, han rör sig så smidigt. Jag red mycket raka linjer, kvartslinjer och diagonaler, för att träna på att behålla exakt samma takt oavsett var på ridbanan vi befinner oss. Eftersom nästan alla program innehåller ökningar på diagonalen är det så lätt hänt att både takt och tempo ökar lite där, men idag var DC riktigt avspänd oavsett vilka vägar vi red. Väldigt elastisk och lättreglerad i formen var han också, jag kunde länga, korta, sänka och höja honom i princip hur som helst. Det är så kul när det bara funkar!!

Jag var på Wallstanäs hela förmiddagen och tittade bland annat på när Karin red fina De Chenta (DC#2, haha!). Jag ska jogga henne nu i helgen eftersom Karin är bortrest över nyår, så det passade ju bra att jag fick se hur hon funkar. På eftermiddagen åkte jag till Nibble, där jag höll en träning för Charlotte och Sessan. Vi jobbade bland annat med att kunna placera framdelen var som helst utan att bakdelen påverkas – till en början bara med ställd men i övrigt helt rak häst och så småningom i öppnor på medellinjen i både trav och galopp.

Jag red Larson också, och även han fick gå utan sadel. Jag var på barbacka-humör idag helt enkelt, och det passar rätt bra när man har täckbyxor i det kalla vädret :) Mina är helskodda och kommer från Catago, de är supervarma och bara helt underbara! Larson var en stjärna idag, han är verkligen supersnäll för att vara en 3-åring som är riden några månader! Vi red i ridhuset, och han lyssnade bra på både galoppfattnigar och avsaktningar. Nu får han vila över helgen, och på måndag är det träningsdags igen.

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s