Det ska krökas i tid det som krokigt ska bli

Något som jag tycker är viktigt och som jag känner att jag själv vill ta ett ansvar för, är att att ta vara på tillväxten i sporten.

Ett sätt att göra det är att hjälpa och stötta de yngre och/eller mindre erfarna, att alltid komma ihåg hur det var att vara färsk på tävlingsbanan och att aldrig sätta sig på ”höga hästar”. Jag ska inte glömma hur det var att, som 12-årig nybliven storhästryttare och 2:a-placerad, få ett mycket nedlåtande ögonkast från segrarinnan (som slagit mig med ett enda poäng). Inte heller hur jag vid min allra första prisutdelning med stor häst på vägen in gratulerade alla mina medtävlare och bara fick ”Grattis” tillbaka av några få…

När jag var 8-9 år brukade jag få följa med ut på tävlingar med Johan Hillström (som är diplomerad unghästutbildare och som numera tillsammans med Eva Sunnanväder har SH Stables utanför Helsingborg). Jag fick då en fantastisk möjlighet att vara med om förberedelserna för att åka iväg, att vara på tävlingsplatser och lära mig hur allt går till med startanmälan, framridning osv utan att samtidigt vara nervös för att rida. När jag själv skulle ut på tävlingsbanan var alla grejer omkring rutiner och jag kunde koncentrera mig på själva ridandet.

Själv har jag ofta någon av de yngre ponnytjejerna som gärna kommer med som hästskötare och hejarklack. De får erfarenhet utanför ponnytävlingarna och är superbra hjälp (och ofta väldigt bra underhållning också :))

Linda och Nora. Gömmargården Div I med Nalle 2010 

Linda och Nora. Vallatorp med DC 2011.

4 kommentarer

Under Allmänt

4 svar till “Det ska krökas i tid det som krokigt ska bli

  1. inger hillstrom

    Louise är klok som en bok. Det blir nog en faktabok så småningom.
    (Mina tankar, samlade erfarenheter på vägen mot målet).

  2. karin westerling

    När jag hör hur förståndig du är, i det här inlägget OCH att du valt att rida med hjälm, blir jag så glad att du fick börja din storhäst bana på min fina Guvernör!!! Hoppas vi ( han framför allt, och jag genom honom) kunde ge dig något av vad du idag vill ge till andra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s