Går det att göra något åt det?

Är det så att man sitter som man sitter på hästen? Eller kan man faktiskt förändra och förbättra?


Fina ”Grållen” Grey Gambler och 11-åriga jag

Jag tror att man kan förändra det mesta om man ger sig sjutton på att det SKA funka. Jag har jobbat med många olika mer eller mindre konstiga hjälpmedel, dels när jag red ponny och kanske mest när jag var 12 år och hade min första stora häst på 166 cm. Här är några exempel…

  • När min skänkel flaxade som allra mest spände jag fast stigbyglarna i sadelgjorden med sporremmar. Det vet jag att jag inte är ensam om, det finns t o m en benämning från en känd dansk/svensk ryttare som börjar på P – han kallar sina ”Mongo-snören”..
  • När mina händer mest låg nere på låren fick jag rida med pennor i händerna, så att om handen blev för låg stack jag mig i låren.
  • En period viftade jag alldeles för mycket med händerna – då blev det två ihopsatta hårsnoddar kring handlederna (snoddar som lätt skulle gå av om det hände något).
  • Ett annat trick var att jag målade en röd cirkel med nagellack på undersidan av hjälmens skärm för att få en påminnelse om att höja blicken.
  • Mitt, hittills, sista hjälpmedel var att jag fick nacken och skuldrorna tejpade med idrottstejp – inte kul under sommaren när det är varmt!

Just nu behöver jag inga särskilda trick eftersom jag har Karins ögon på mig ofta. Hon är som en spårhund – märker till och med om man andas rätt eller inte, haha!


Karin ser ALLT!

Den senaste tiden har det varit mina höfter som haft fokus på sig.  Jag har fått mycket hjälp av Birthe Vogelius på Levád, som skrivit superboken ”Spänst och harmoni i ryttarens sits”. Dels har hon jobbat med att bända loss mig, dels har jag massor av stretchövningar. Jag har också fått hjälp av min kiropraktor  Malin Lindholm (Collin) som dessutom tar hand om DC’s kropp när det behövs :)

2 kommentarer

Under Allmänt

2 svar till “Går det att göra något åt det?

  1. Karin Källström

    Visst är Karin fantastisk! Där kommer man inte undan med uppdragna axlar, knipande lår eller flaxande armar! Lycka till och tack för en bra blogg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s