På begäran – Guvernör, min första stora häst

Jag återanvänder ett litet filmklipp nedan för att svara på en fråga jag fått om när jag började rida och tävla med stor häst.


Vår första seger – på Wallstanäs 2006.

När jag var 12 år var jag redan ganska lång, så vi bestämde oss för att köpa en stor häst istället för en D-ponny (och så trodde nog min mamma att hon skulle få rida lite också…).  Guvernör var född 1992 e. Goldlöwe – Galant och 166 cm hög, svart med väldigt speciell bläs och mycket vitt på benen. Vacker som en dröm.

Vi hittade honom i Askersund hos Karin Westerling, som hade känt honom sedan han låg i sin mammas mage – Karin var nämligen med vid betäckningen av Guvvies mamma Belinda. När vi kom fram till stallet såg jag genom fönstret en stor, svart, supersnygg häst, som hade öronen bakåt och såg allmänt ilsken ut. ”Åh, hoppas det är den”, sa jag! Vi hade en fantastisk tid tillsammans – första hösten ihop var vi placerade på alla starter LB- LA:1, utom vår allra första, som ändå gick på över 60%. Han var min första läromästare som jag fick äran att debutera MsvB:2 med.

Filmen är av riktigt dålig kvalité eftersom jag filmat från TV:n, men den är nog ganska underhållande ändå! :)

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s