Pluggdag och sadelfix

Idag tillbringar jag min ”lediga” dag med Sartre och Kirkegaard dvs min sista inlämningsuppgift i filosofi, samt med Margaret Thatcher, Falklandskriget och mina sista inlämningar i Engelska C.

Min sadel har också en arbetsam dag, på besök hos Mia Sunnman, vår sadelmakare, som ska lägga i lite stoppning i bossorna. Malin kände  i torsdags att DC var lite mer spänd i ryggen än senast och konstaterade att sadeln, som ligger perfekt i övrigt, guppar lite gungbrädeaktigt på honom. Han har helt enkelt breddat sig över ryggen – inget jag är ledsen över!


Chichi gillar sadeln

Sadeln är en Albion Platinum, köpt för att passa till mig och mina långa ben. Nalle kunde inte ha den, så jag var riktigt nöjd med att den passade DC. Nu fixar vi smådetaljer med den ofta, så att den ska ligga optimalt på DC och att han ska kunna ha den så länge som möjligt eftersom den passar mig så bra. Jag provade nämligen ungefär 25 sadlar innan jag hittade den här…

DC kommer att få en sen ridtur ikväll. Vi passar på att jobba på ängen och ta vara på det vackra vädret och underlaget så länge det varar – är det torrt och varmt länge kanske det blir stenhårt där, man vet aldrig.

Vi red där igår och jobbade mycket med galoppen, både i backar och med piruetter. På ängen mötte vi DC´s boxgranne som är travare.  Han ska starta på torsdag och var ute på snabbjobb, monté  i trav. DC gissade att han hade väldigt bråttom och tänkte dra efter honom fortare än kvickt, men lyssnade bra när jag talade om att vi två hade andra saker att sköta tillsammans :)

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s