En vanlig dag på jobbet på Segersta

Har frått frågan vad jag egentligen GÖR som dressyrelev/lärling hos Jeanna, så här är en beskrivning av en ungefär vanlig dag på jobbet.


DC i spolspiltan i lilla stallet på Segersta

  • Vi börjar 06:30, en del dagar har vi morgonfodringen av alla hästarna på Segersta Equestrian.
  • Sedan är det mockning av Jeannas hästars boxar, samt att göra iordning/rida/promenera de av hästarna som bor på Segersta dvs Jeannas egna Vilja och Liza, samt Peikko (hingsten Duendecillo P) och Danny (4-åringen Dan Brown).
  • Vi fixar med tvätt av schabrak, lindor, täcken mm och ser till att det är ordning i sadelkammare och stall.
  • Efter lunch är det dags för Herfsta Dressyr. Det är mockning till några av dem – övriga sköter Gabbis personal. Sedan dressyrtränar vi/longerar/ promenerar/rider ut etc. de hästar som Jeanna har i träning, samt hennes egen Darcia som står på Herfsta. Här är det flera unghästar så det blir lite extra arbete från marken, t ex löshoppning. Självklart är det puts och fix med utrustning också.
  • Tillbaka på Segersta blir det mer promenader och så puts av utrustning och ibland mer tvätt. Täckesbyten och ben som ska lindas fixas också.
  • När det är visning av någon häst blir det förstås bad, knoppning etc.
  • En kväll i veckan är det vi som har kvällsfodringen.


Stallet på Herfsta Dressyr

För det mesta tar jag hand om och rider min egen Don Cameron på sen eftermiddag/kväll men ibland passar det bra att jag tar honom tidigare på dagen och får hjälp av någon av mina suveräna tränare!

Inför tävlingar putsar vi och packar och badar och knoppar. Ibland är det en hel del häst-taxi för min del, t ex då det var nationella tävlingar på Sigtuna och Jeanna hade fyra hästar till start.

För två veckor sedan var vi i Lidköping tre dagar, men då hade vi bara Willing and Able och Vilja med oss, så då var det ett bra tillfälle att hinna med att titta på många duktiga ekipage också.

Nu till helgen är det tävlingar på Ryttarstadion och vi har med oss fem hästar, så då blir det mycket tidspassning och lindor på och av (och förhoppningsvis PÅ igen för prisutdelningar :)

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s