Naken är lyx!


DC pussas med Patriks sto Dubonnet i hagen bredvid. Hon är så gullig trots att hon är högdräktig!

Under helgen har DC fått gå en liten stund naken. Det är en grym lyx för honom, som tyvärr inte inträffar så ofta. Hittills har han haft ett tunt regntäcke med hals och nu åker sommarens heltäckande flugtäcke på.

Han har så känslig hud, precis som sin ”storebror” Nalle , en fuxpäls som dock inte behöver klippas.

På sommaren kliar DC sönder svansen och är väldigt känslig mot insekter. På vintrarna får DC, och framförallt Nalle, jättelätt regnskållor om man inte är supernoga med att svampa minsta svettfläck med äppelcidervinäger.

Japp – DC luktar rätt konstigt, men jag fick tipset av veterinären Arne Lindholm att använda det som alternativ till Klorhexidinspray. Prisskillnaden är helt astronomisk förstås. En pytteliten sprayflaska från Apoteket kostar över 100 :- och en hel liter äppelcidervinäger från Ica typ 15 kr.. funkar super!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s