Helt acceptabel lägstanivå

Idag är jag riktigt nöjd med allt runtomkring oss på tävlingen. DC har blivit väldigt duktig på att bli hämtad i hagen i förtid, badad och knoppad utan alltför mycket ståhej. Resan till Värmdö tog 1.40 och på slutet var det ordentligt knölig och krokig väg, så jag tror att det tog lite på honom.

När jag satt upp kändes han loj och lite seg, men jag följde min plan för framridning utan att få panik och börja ändra en massa. Man red fram i ridhus tills det var två före och sedan på en rejält tilltagen collectingring, så jag trodde att jag skulle kunna få lite mer energi därute. Men det gick inte riktigt, så väl inne på banan hade vi både 3, 4 och 5 i protokollet. Trots att jag hade dålig ridkänsla och var rätt missnöjd när jag kom ut från banan så räckte ritten till placering:

Efter ett snabbt mellanmål på Mash och äpple respektive äggmacka var det MSvB:3. Nu fick jag till lite mer tryck och superfina byten på framridningen. Jag är helt nöjd med skritt och travprogrammen. I galoppdelen var DC överlydig och gjorde en helt perfekt halt i det enkla bytet och så blev bytena i språnget trots allt inte tillräcklig bra. Vi hade även diverse andra missförstånd och småmissar, men ridkänslan var mycket bättre nu. Resultatet var inget att hänga i rosettskåpet, men jag var mycket mer nöjd med den ritten.

Det kommer snygga bilder så småningom , för kanonduktiga Linnea Rheborg var med och fotade hela dagen. Tack!!

 

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s