Söta flickor och o-hala tömmar

Fy vilket äckligt väder det har varit idag :( Hur kan det vara precis mitt i juli?

Jag och Breezer trotsade i alla fall regnet och red ut en sväng på de fina vägarna kring Herfsta. Breezer är ett jättetrevligt litet sto som är på utbildning hos Jeanna. De andra hästarna fick vara inne i ridhuset, så jag hann inte bli alltför blöt.

DC joggade lite idag, han kändes bra och var rätt pigg! I morgon blir det vila eller tömkörning – har inte bestämt vilket ännu. DC är duktig på tömkörning. Han lyder på röstkommandon utan att jag behöver ta något särskilt i tömmarna och fattar lätt att han ska svänga när jag byter position. Jag lärde mig att köra av Anders Eriksson när jag hade min första egna ponny, men det är lätt att bli ringrostig om man inte gör det ofta, så jag är glad för DC´s skull att jag jobbade en hel del på töm när jag red in en 3-åring förra året. Jag måste komma ihåg att smörja upp tömmarna ordentligt, för nu är de för tröga genom gjorden, så eftergiften blir fördröjd. Funkar inte när vi ska trava!

På eftermiddagen packade jag ur Jeannas lastbil efter Falsterbo-resan. Det var rätt skönt att bara ha en hästs grejer att packa ur:)

Imorgon är jag ledig! Jag planerar att spendera så mycket som möjligt av dagen i min säng, delvis i sällskap med BE-teoriboken. Min plan är att rappa på med att ta BE-kortet, för när reglerna ändras så kommer man i och för sig att kunna dra tyngre släp på B-kort, MEN man kommer att behöva ha högre kort än nu för att kunna dra tyngre släp med tyngre bil, alltså högre totalvikt. Min tanke är ju att med BE-kort kunna dra släp efter B-kortslastbil och då funkar ”dagens BE-kort” om man hunnit ta det före januari 2013.

Breezer och Wikileaks

20120715-180929.jpg

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s