Nalles mamma är död

R.I.P. Pans Gardenia.

Igår kväll fick vi ett sms från Mia om att hon fått svår kolik och att hennes liv inte gått att rädda . Gardenia vilar nu på Esbjörnabo utanför Jönköping,  så att hon kan se ut över betesmarkerna där alla hennes släktingar går.

Pans Gardenia född 1979.

Gardenia var e. Kew Gardens xx – Sombrero–Polarstem – Sapeur. Hon var Diplomsto som belönades med ELIT när hon bara var 13 år, tack vare sina fina avkommor som har varit representerade på alla stora evenemang i Sverige. Hon har syskon som tävlat svår klass i alla discipliner och barn och barnbarn som tävlat på högsta nivå och som varit diplomhästar, kvalitetsvinnare, bruksprovsdeltagare, finalister i Riks talangjakt etc.

Jag träffade Gardenia i hagen med både döttrar och dotterdöttrar när vi hälsade på hos Mia och Margareta på  Stuteri Petter Pan hösten 2010. Hon var otroligt fräsch för sin ålder och en duktig barnvakt.

Pans Gardenia med Aristokrat Pan, Nalle, 1993. Ett helt uppslag om Gardenia i Tidningen Hästen.

Nu är Nalle föräldralös :(

Hans pappa Flyinge Amiral 764, e. Napoleon – Flamingo-Lansiär,  for till hästarnas himmel redan 2003, då han avled på GW Ranch i USA, där han verkade i aveln.  Amiral reds i Sverige först av Kyra Kyrklund, och sedan av Pether Markne som bland annat startade i OS i Sydney med Amiral. Flyinge Amiral lär, precis som Nalle,  haft en rödhårigs temperament. Gardenia var en lugnare sort, men bidrog även hon med sitt underbara fuxutseende. Bläsen fick Nalle från mamma och fyra vita ben från pappa.

Det känns väldigt sorgligt att tänka på sin häst som föräldralös. Han lär ju vid 19 års ålder inte ha särskilt mycket funderingar kring sin härstamning,  men jag vet att Nalle, precis som DC, växte upp i lugn och ro med sin mamma och fick vara länge i stora härliga hagar hemma hos sin uppfödare.

1 kommentar

Under Allmänt

Ett svar till “Nalles mamma är död

  1. Tråkigt att läsa att Gardenia är borta. Hon hade verkligen ett långt och bra liv. Hemma hos mig går Gardenias dotter Pans Kaprifol, hon är nu 24 år men ser ut som 15.
    Hälsningar
    Anna-Lena Hellqvist
    Stall av Ena

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s