Intervallträning

Igår morse red jag intervallträning ute på travbanorna.

Jag har sagt det förut – vilka supervägar vi har att rida på! Banorna är plogade och helt perfekta för konditionsträning!

Igår red vi runt vår slinga längs med sjön och sedan körde vi intervaller i snabb galopp uppför långa backen. Galopp upp, skritt ned.

I skritten på väg ner red jag dessutom delar av sträckan i djupsnö så att DC fick lyfta benen ordentligt.

Backen

Halva backen

DC var helt fantastisk igår. Vi gick ifrån stallet mitt i utsläppet – jag satt upp när det egentligen var hans tur att gå ut i hagen. Ändå följde han glatt med mig ut i skogen. Han förstår mer och mer att travbanorna är roliga och inte bara läskiga!

När vi får syn på hästar med sulky har DC börjat att dra iväg mot dom för att få sig en närmare titt, istället för tvärtom. Tidigare har han ju bara kastat sig 180 grader och flytt åt andra hållet utan att ens fundera på vad det är för något skrämmande han ser. Jag är så stolt över honom!

Lång man

Mattes duktiga häst (med supermegalång man, jag vet. Tänker dock inte klippa den förrän vid första tävlingen!)

När vi hade ridit klart våra intervaller bestämde jag mig för att våga prova att styra ut honom på rundbanan – och det gick bra! Vi tog oss runt ett helt varv, trots att en travare körde i motsatt varv och mötte oss två gånger.

Framsteg, love it!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s