Triss i fuxar

Jag inledde den soliga och äntligen lite våriga Påskdagen på Rydbo med filmstjärnan Thestor. Han var med i Ponnyakuten förra veckan (avsnitt 10), som ”föräldrahäst”. Lisen Bratt Fredriksson ledde honom med en ponnypappa på ryggen. Han var hur snäll som helst – Thestor alltså ;)

20130331-121942.jpg

Det är verkligen vårkänsla när jeansridbyxorna åker på. Just detta par är av märket HV Polo och kommer såklart från MyOne!

Thestor fick dressyrjobba ett rejält pass med mig på ryggen och var riktigt duktig! Det vi höll på med när jag tränade Anna och Thestor i måndags var redan mycket bättre – han lär sig väldigt snabbt :)

Efter en lunchpåfyllning på vägen till Märsta var det dags för Quasino. Vi dressyrade huvudsakligen, men vi lade, som Camilla föreslagit, även ut ett par bommar för att träna avstånd. Jag tränade mig på att variera ”anridningen” mot en bom på 3 eller 4 galoppsprång. Nästa gång jag rider Q är det nämligen hoppträning för Pontus Westergren, på Fornboda.
Q är för övrigt riktigt trevlig att dressyra också :)

20130331-174531.jpg

Söt-Q!

Sista fuxen ut för dagen var min egen Darling, som hade slappardag igår. Vi red på rekordkort tid till ridhuset och fortsatte bytesträningen. Ännu ett vårtecken där, tyvärr; dammigt så man knappt såg öronen på hästen. Men det gäller att passa på att jobba med programdelar när det är så lite hinder framme som möjligt, även om det hade varit mysigt att stanna ute i solen och skritta utmed sjön och lyssna på fåglarna.

DC var fortfarande lite trött efter Långfredagens låånga pass, men gjorde ändå bra ifrån sig. Det känns som att bukmuskulaturen verkligen är på väg tillbaka för han orkar mer och mer i längningarna :)

20130331-165918.jpg

<3!

Det är väldigt intressant att rida tre så olika hästar på raken, trots att de är nästan jämngamla fuxar i någorlunda samma storlek är de som dag och natt! :)

2 kommentarer

Under Allmänt

2 svar till “Triss i fuxar

  1. Anna

    Stort tack för hjälpen! Erkänn att min är bäst!! ;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s