Krutdurken på väg mot staketen

Vad tror ni om det här ekipaget på dressyrbanan?

20130419-155559.jpg

En liter skimmelschampo, blingigt pannband och vitt schabrak, så blir det nog bra :)

Ellen, som var som en krutdurk att sitta på i onsdags, är nu anmäld till sitt livs första dressyrtävling. Med mig som pilot i LC:1 och LB:1 i Norrtälje 12/5 sker debuten :)

Det var lite pyssligt att fixa licens till den galoppregisterade fullblodshästen, men det gick faktiskt ändå rätt snabbt.

I morgon är det dags för nästa pass med Ellen, Colle och Mejram, som allesammans ska få gå en något längre stund. Lille Cheveyo får sin ridning på stallplan ett par dagar till. Han tar gärna ett skutt ibland, så det känns tryggast att ha honom hemma istället för bland sulkys och annat som är onödigt att sätta hovarna på ;)

Annars är han otroligt duktig och kommer ihåg allt vi gjorde innan vintern. En ny sak har han lärt sig utan min hjälp – DC har troligen skvallrat för honom om att man får beröm när man går i förvänd galopp! Han får väl lära sig att göra det för skänkeln istället för som ett eget trick så småningom.

Det är verkligen en bonus att ha fått chansen att bredda min kunskap om hästar och hästsport med galoppörer och travare och att återuppliva hoppningen under den här hösten och vintern, och att inte vara totalt insnöad på dressyr (även om jag inte har några som helst tankar på att byta disciplin!)

Imorgon bitti börjar jag med Anna och Thestor, så jag får ändå starta dagen med lite dressyr. Jag är verkligen superglad för deras framsteg! I söndags red de i Allsvenskelaget och var första ekipage utanför placering på över 63%. Inte illa med 10% upp på en månad! Nu har T fattat vad som gäller med att vara på dressyrbanan, så de kan jobba vidare med innehållet :)

Min egen darling Don Cameron får ett superlätt pass. Honom vill jag bara ha glad, nöjd och pigg till på söndag.

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s