Antagningsprov för Hippologen

Igår fyllde båda mina hästar år!

HURRA, HURRA, HURRA!

Red One och Red Two (eller too om man så vill) är födda samma dag – 28 maj.

Aristokrat Pan, min fina Nalle blir 20 år!

Aristokrat Pan, min fina Nalle blir 20 år!

Lille Don Cameron blir 8 år!

Lille Don Cameron blir 8 år!

Tyvärr har jag inte haft möjlighet att fira dem eftersom jag var på Strömsholm hela dagen igår, men jag är övertygad om att Anja och Sara pussade på Nalle ordentligt och gav honom allt han kunde önska i morots- och äppelväg! Kicki rapporterade att hon pussat massor på DC!

Min dag (?) började 04:30 med tre väckarklockor. Inte rätt tillfälle att försova sig precis…

Hämtade upp Lisen och åkte till McDonalds i Stäket för att hämta frukost. Vi var framme på Strömsholm i lagom tid för samlingen. Vi var 27 stycken som skulle göra provet just idag, men det håller på hela veckan med rekordstort antal sökande, närmare 130 tror jag kommer till provet. Kanske för att Hippologen numera är 3-årig universitetsutbildning, alltså 180 poäng.

Häst vid hand

Häst vid hand med Qurir

Provet inleddes med att vi fick visa Häst vid hand. Jag missade att flytta om benen efter uppställningen, men jag sa det vid analysen innan någon hade påpekat det, så jag visade ju i alla fall att jag visste hur det skulle ha varit. I övrigt tycker jag att det gick väldigt bra.

Två helt olika hästar dressyrrridna...

Två helt olika hästar dressyrrridna… Här är det Riedel MB

Dressyrprovet var därefter.  Marianne Esséen och Mette Henriksen fick titta på mig, medan Birgitta Bergsten hade talat om att hon inte deltog i bedömningen av mina insatser – det vore förstås inte schysst eftersom vi känner varandra sedan många år. Jag fick börja med att sitta upp på Rio Grande. Det gick ganska bra tycker jag! Vi bytte sedan hästar och jag fick Riedel MB. En viktig del av provet var, precis som på Beridarprogrammet, att lämna en analys av de båda hästarna alltså hur de var att rida.

Efter lunch var det dags för hoppningen. Den bedömdes av Lars Parmler, Daniel Svensson och så Ann-Catrin Carlsson från Flyinge. Även hoppningsprovet var med två olika hästar. Vi fick rida en studssserie, några enskilda hinder och även några med relaterade avstånd där vi skulle rida på ett speciellt antal galoppsprång.

Hoppning i Röda Ridhuset

Hoppning i Röda Ridhuset

Jag red först Blue Nun, ett sto som var ganska mycket häst att rida och inte helt kvick. Hon stannade på en oxer som var ca 1 meter, men det verkade inte som att det var någon nyhet att den var en gammal räv som inte ansträngde sig i onödan ;) Bortsett från det var jag nöjd med hoppningen på henne. Nästa häst var Qubik som också kändes ganska långsam i sina reaktioner på hjälperna från början, men den fick jag bra snurr i bakbenen på när vi hade värmt upp och då var den plötsligt riktigt energisk.

hoppehäst

Svettig Blue Nun!

Det känns som jag borde ha klarat mig med godkänt i alla momenten i alla fall, men vi har inte fått några besked om hur det gått. Förhoppningsvis ska vi inte behöva vänta lika länge på resultatet som för Beridarprogrammet (där kommer beskedet först 20/6).

Det var verkligen trevligt att ha med Lisen som sällskap och stöd, tack för det!

4 kommentarer

Under Allmänt

4 svar till “Antagningsprov för Hippologen

 1. Petra

  Ska göra provet på fredag, några nyttiga tips? :-)

  • Vad kul :)

   Mina hetaste tips är att läsa igenom häftet som skickades ut riktigt noga och se till att man har koll på alla detaljer, samt att ta med ordentlig matsäck. Jag tänkte att jag skulle hinna äta på Markan när vi hade lunchpaus, men det var en del förseningar och den längsta pausen under hela dagen var ca 20 min. Vårt prov höll på mellan 08.00-17.15 och jag hann bara få i mig en liten fralla och en smoothie pga tidspressen. Så det är att rekommendera att ta med lite mackor och framförallt dricka!

 2. Ylva(mormor)

  Håller tummarna! Hoppas du måste välja!!! Vad väljer du då? Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s