Seger och antagen till Flyinge!

Igår var jag och DC i Storvik-Ovansjö och tävlade!

Med oss hem fick vi en blå-gul, plakett och segertäcke för vår prestation i MsvC:1 – seger på 68,51% med nästan 2% marginal till 2:an.

20130612-225302.jpg

Glada!

Jag är supernöjd med ritten även om vi hade några onödiga missar. De missarna beror bara på att vi håller på och ändrar lite detaljer för att höja nivån ytterligare, och då får man räkna med att någon annan liten bit faller bort.

Det jag är mest nöjd med, och ärligt talat enormt stolt över, är inte själva ritten utan att jag 1. fick på DC kandaret, 2. fick ut både honom och mig oskadda ur uteboxen vi lånat på tävlingsplatsen, 3. tog mig upp på hans rygg, 4. fick honom ridbar och lugn, samt 5. fick in DC på tävlingsbanan!

Vi hade alltså hyrt en utebox för att DC skulle kunna vila bekvämt mellan klasserna. Jag ställde in honom i den och allt var frid och fröjd, så jag gick och bytte om. När jag kom tillbaka möttes jag av en superskärrad och rent skräckslagen häst som sprang runt i boxen och fnös med vitögonen rullande. Hagen som när vi ställde DC i boxen såg helt tom ut, var nu fylld med ca 30 kossor!

Jag har aldrig någonsin sett DC så rädd – inte ens när han mötte en sulky för första gången eller när Fornbodas skrittmaskin varit igång.. Han var fullständigt okontaktbar, jag gick in i boxen för att försöka lugna honom men fick kasta mig ut igen för att inte bli upptryckt i väggen. Till slut fick jag på något mirakulöst vis tag i honom och lyckades trycka in betten i munnen på honom så att jag kunde ta ut honom ur boxen och in i det permanenta ridskolestallet (tack till den väldigt tillmötesgående överdomaren för hjälp att ordna en bra lösning!). Där fick han gå in i en box och lugna sig så att vi kunde sadla och sedan få ut honom till framridningen.

Vi fick till en rätt bra framridning trots allt. Sedan var det dags att gå från utebanan, bakvägen runt ridhuset precis intill kohagen och in i ridhuset. Tacksamt nog hade kossorna flyttat sig en bit åt andra hållet, så jag smackade som en idiot, gasade på och fick in DC genom ridhusporten utan några missöden.

Sedan gjorde han en lugn, harmonisk och fin uppvisning som alltså räckte hela vägen till seger! Jag har ju skrivit här på bloggen förut att den modiga är inte den som aldrig är rädd, utan den modiga är den som är rädd men kämpar ändå – alltså DC igår! Han har verkligen kommit en bra bit framåt med sitt självförtroende!

20130612-225315.jpg

Kul att få springa först på ärevarvet igen tyckte DC!

Efter prisutdelningen hade vi en stund att varva ner under, och sedan var det dags för MsvB:4. Jag var peppad, men DC var klar för dagen. Det finns egentligen inte så mycket att säga om ritten mer än att det måste brunnit totalt i DCs lilla huvud. Han var helt omöjlig att kommunicera normalt med inne på banan och jag tycker mest bara synd om honom. Vi kom sist, även nu med 2% marginal ;)

Jag ska inte sticka under stol med att det är jobbigt att man aldrig riktigt vet var man har DC. Jag trodde nog att MsvC:n skulle vara en ganska kass uppvärmningsklass på en stressad häst och att han skulle lugnat sig lagom till B:4:an. Nu blev det istället så att han gick första klassen strålande och sedan tog alla batterier/all hjärnkapacitet/all harmoni eller vad man ska kalla det bara slut.

Hur som helst har jag en fantastiskt fin och gullig häst som kommer att bli super när han växer upp inuti!

20130612-225340.jpg

Svettiga, äckliga och trötta – men fortfarande glada

Idag har jag i princip haft vilodag – med mina konstiga mått mätt alltså. Jag har ridit 4 hästar och hållit en dressyrträning, samt shoppat inför vår semester i flera timmar.

På eftermiddagen hittade jag ett Flyinge-stämplat kuvert i brevlådan – det innehöll väldigt trevliga nyheter! En kick för självförtroendet som verkligen kom när jag behövde den som absolut bäst.

20130612-225351.jpg

2 kommentarer

Under Allmänt

2 svar till “Seger och antagen till Flyinge!

  1. Lina

    Hur gick de andra antagningarna? Eller har du valt unghästutbildningen redan? :)

    • Jag fick väldigt trevlig feedback från beridarprovet häromdagen, där det bl a stod: ”Du gjorde ett bra dressyrprov!!” och att jag är välkommen att söka igen nästa år. Det var väldigt skönt att höra, däremot behöver hoppningen förbättras, träna avstånd och lite sånt, så det passar väldigt bra att jag kom in på mitt andrahandsval :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s