Grattis mamma!

Kanske ännu mer grattis till mig, vid närmare eftertanke! Jag har ju inte känt mig jättesugen på att köra transporten hela långa vägen ner till Skåne igen… Nu kan jag turas om med mamma, för idag tog hon det utökade B-kortet, B96!

20130718-163940.jpg

Efter uppkörningen skulle lasten, bestående av två fyrkantsbalar hösilage á 350 kg styck plus 3 spånbalar, lämnas på Brännskogen. Vid min uppkörning behövdes bara 6 spånbalar och 6 torvbalar, för då hade vi ju inte vägt upp släpet än utan skapade istället ett BE-ekipage med en tyngre bil.

Det var lite (läs mycket!) av en utmaning att få ur balarna med hjälp av Kickis bil och spännband, men det gick!
20130718-163945.jpg
När bal nr 2 sedan skulle flyttas fick vi byta dragbil – vår Skoda Yeti har en fullständigt överlägsen svängradie! Jag drog balen på plats utanför stallet och fick sedan vända framför uteboxarna, för att sedan precis ta mig ut genom den smala öppningen bredvid balen!
20130718-164857.jpg
Hur som helst var det helt klart värt besväret!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s