Första gången på banan för Cheveyo!

Jag vet att jag alltid tjatar om vilken liten stjärna Cheveyo är, men här kommer det igen!

Vi har precis varit på Täby Galopp och tränat. Först med Hunting Call och Mejram, sedan med Cheveyo och Ellen.

Morgonen började med en mätning av viljestyrkor – 2-beningarna mot Hunting Call! Den mest erfarna, rutinerade och resvana hästen hade helt enkelt ingen lust att följa med idag. Vi fick hur som helst in honom i lastbilen och kunde åka.

Mejram sprang lika fint som senast, hon vill mer hela tiden. Hunting Call var däremot inte på humör för att springa heller. Han har sådana dagar, då inget faller honom i smaken. Då är det inte meningsfullt att banka på honom heller, för poängen är ju att han ska tycka att det är kul! Därför lät jag honom helt enkelt cantra in i mål.

Sedan hämtade vi nästa par hästar. Cheveyo fick gå in i lastbilen först, och han promenerade rakt in utan att ens titta. Superpsyke på den hästen!

Väl på Täby var Cheveyo väldigt nyfiken men inte rädd. Vi värmde upp på lilla volten i mitten av banan och gick sedan ut och galopperade på stora dirttracken.

Cheveyo gick utmärkt till en början, var knappt tittig alls och galopperade på bra. Tyvärr gick det för fort redan första varvet eftersom Ellen inte gick att hålla – Jessica hade verkligen händerna fulla! Det innebar att Cheveyo var trött när han kom på upploppet, men vi är så nöjda med honom ändå!

Bilder och kanske film på galoppen kommer senare, när jag har datorn istället för mobilen!

20130726-134120.jpg

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s