Tömkörning, hoppning, bebishoppning..

Vilken duktig Hipp San !
Vi hade tömkörningslektion för Olof Axelsson igår och #4 skötte sig fint!

Olof är chefsberidare på Flyinge och han är en av kuskarna i den nu internationellt kända Flyingekadriljen, tillsammans med Bo Jenå, Karin Engström och Marie Kahrle. Känns som en rätt OK tömkörningslärare ;)
Jag ska göra min praktik hos Olof 7 veckor, direkt efter nyår, vilket jag verkligen ser fram emot.

Qruella jobbade vi vidare med i lilla ridhuset. En av gårdagens övningar var att introducera varvbyte i trav! Det gick utan problem och hon kändes fin att rida, bra stöd på bettet och svar på hjälperna.

Idag har vi hoppat!
Först ut var Hipp San, som gick lektion för Astrid. Vi hoppade serier ur både trav och galopp, och jag var verkligen supernöjd med både mig själv och Hipp San! Det är långt ifrån varje dag jag är nöjd med mig själv, men idag gick jag verkligen ifrån träningen med en bra känsla och hopp om min framtid som HOPPryttare (ursäkta ordvitsen ;))
Vi avslutade med ett språng där Astrid tyckte att Hipp San överträffade sig själv. Kul att han kan göra det med mig på ryggen, tyckte jag :)

Trean har gått bebishoppning för Anders. Han kändes bättre än någonsin i takt och stöd med en riktigt trevlig form lagom framför lodplan.
Sen när det kom till att hoppa (trava mini-kryss) var han lite tveksam i början, men jag tror att han mest ville kolla om jag hängde med för sedan skuttade han över hur fint som helst.

Qruella jobbade vidare på samma sätt som igår och kändes ännu mer avspänd och jag kunde våga rida ännu lite mer på mina villkor.
Imorgon ska vi prova att galoppera….!!!

På kvällen fortsatte jag att fixa med DCs utseende. Nyfriserade kronränder, ansade öron och trimmad man & svans borde väl gå hem hos damerna på Brännskogen.
Haha, Tirami, Lillie och Dixie skulle sluka sin kung med ögonen även om han anlände som ett lertroll, men kan man inte jobba så kan man ju i alla fall vara mån om sin look! ;)

20131017-200914.jpg

I morgon har jag bara schemalagd hästkunskap på förmiddagen, men det passar ju bra att jag kan förbereda DCs avresa och se till att mina unghästar gör något lagom litet jobb och är rena och snygga innan jag lämnar dem ett par dagar. De har verkligen jobbat kanonbra allesammans den här veckan och förtjänar lite väl tajmad ledighet.

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s