Helt galet bra helg!

Kan en dressyrtränare annat än jubla över att ha fått ägna lördagen åt att tävlingscoacha sina fina ekipage med resultaten:

  • MsvB-kval på första försöket!
  • Pers i MsvB:5 och en blå rosett!
  • Kval till nationell MsvA!

Didde gjorde sitt livs första meeting med den äran och en fin MsvC på kvalprocent, trots ett mycket oväntat missförstånd i galopprogrammet. Anna fick välförtjänt domarcred för hur hon hanterade ”det lilla missödet”.

Eftersom vi var i Gnesta kunde jag i pausen mellan ”mina” ekipage passa på att träffa min vän Johan Dengg, som landat hemma på Borgs Gård efter EM och den spektakulära marathonkörningen genom Göteborgs gator och i Slottsskogen. Det är verkligen guld värt att utbyta erfarenheter med kollegor i branschen, kanske särskilt för att få perspektiv på hästsporten från olika discipliner.

Eftermiddagen fortsatte med Therese och Dreamer som var just ett Dreamteam och belönades med en plats högt upp på prispallen i MsvB:5. Deras toppendag gav dem sedan även en biljett till nationell nivå i MsvA.

Duktiga Therese och Dreamer med fin rosett och nöjd tränare :)

På söndagen var det Maria och Lorvino som red MsvB precis som förra helgen och höjde sig drygt 1%. Särskilt kul var att veckans intensiva jobb med det som var svårast förra tävlingen gav resultat – 7:or i båda varven. Duktiga!

Och så avslutningsvis red jag själv ett pass i sadeln på underbara Adeley. Varken matte Maria eller jag kan sluta förundras över denna fantastiska 3-åring. Vi hoppade några små skutt inne på banan för första gången – tidigare har vi ridit ute på vallen – och hon bjöd på bättre än  någonsin.

Dessutom premiär för travbommar och premiär för nya sadeln och Adeley rör inte en min – förutom den ständigt pigga, intresserade och glada minen då. Vilken pärla! Jag säger det igen och igen – ser så mycket fram emot att få fortsätta att vara delaktig i hennes utveckling!

Avslutningsvis dök det upp både ny elev och nytt hästutbildaruppdrag under helgen, så loidressage frodas just nu. Kanske lite på bekostnad av pedagogikstudierna. Men det är sånt man får ta ;)

4 kommentarer

Under Allmänt

4 svar till “Helt galet bra helg!

  1. Anna

    Tusen tack för din hjälp i helgen!

  2. Marianne

    Som hårt arbetande tävlingsgroom kan jag verkligen se vilka målmedvetna framsteg du gör med Dreamteamekipaget Therese & Dreamer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s