Aristokrat Pan

1993             Amiral 764 – Kew Gardens**

Aristokrat Pan, min vackra fux, är mer känd under namnet Nalle. Vi har tillsammans tävlat upp t o m svår klass, Intermediaire I.

Nalle föddes på Stuteri Petter Pan 28 maj 1993. Han var en av Sveriges högst bedömda hingstar i sin årgång, visad av Susanne Gielen, med 8-9-8-9 som 4-åring. Han tvingades däremot tyvärr avbryta bruksprovet pga skada.

Nalle blev min 25 januari 2010, och han flyttade då in på Nibble Gård. Under 2010 tävlade vi framgångsrikt med många placeringar i MsvB-klasser. Vi startade Junior-SM, och placerade oss som 7:a. En annan höjdpunkt under året var en start i S:t Georges på 63,36%.

Även 2011 startade vi Junior-SM. Tyvärr snubblade Nalle ordentligt i det första kvalet och våra poäng blev inte tillräckliga för en finalplats – vi missade den med 0,027% … Vi slutade alltså på en 13:e plats av 37 startande ekipage på vårt sista JSM.

Nalle har ett underbart temperament – han är avslappnad, snäll och gosig i stallet, för att sedan gå ut på dressyrbanan med 110% energi. Han har många gånger varit en riktig utmaning att rida, men så fantastisk!

Nalle har nu fått bli pensionär efter många år på tävlingsbanan. Jag har lånat ut honom till Anja i Strängnäs, som rider honom i skogen och tränar lite lätt. På dagarna busar han i hagen med minishetlandsponnyn Acke och går även, för första gången sedan han var föl, med ett sto Cazcada M. Ge.

Nalle på BLUP

2 responses to “Aristokrat Pan

  1. Pingback: En present till er ;) | loidressage

  2. Pingback: Välkomna hem till mig | loidressage