Bloggarkiv

Tied to the ground, taggade hästar, tömkörning (igen)

Tömkörning stod på DCs schema idag – igår vilade han. Han var förresten riktigt gullig igår och stod som en klippa medan jag pysslade med honom ute i hagen. Jag knäppte fast grimskaftet i grimman och lät det släpa i marken medan jag kratsade hovar, lyssnade på magen etc. Han stod som fastbunden i marken.

20121208-185645.jpg

Snöiga tassar :)

Tömkörningen idag gick också bra! Vi gjorde mycket jobb i trav och DC såg väldigt mjuk ut. Jag vill rida nu…!

Red gjorde jag i och för sig – på Ellen och Mejram. De har inte gått lika mycket som vanligt senaste tiden, på grund av Globen-helgen, snövädret och mitt teoriprov för lastbilskort.

Jag skrev C-kortsprovet i förrgår och klarade det med 52 av 55 rätt (man behöver 44), så det är jag såklart väldigt glad över! Dags att boka uppkörning!

Hur som helst – Mejram var taggad till tusen idag (hon gick senast torsdagen före Globen…). Hon fick rulla på i ganska bra tempo i både trav och galopp. Mejram är en sådan häst som måste få röra sig ordentligt innan man kan tro att man ska få hennes odelade uppmärksamhet. Hon tänker så mycket framåt, vilket i och för sig är väldigt positivt!

Ellen var ännu mer på tårna när jag tog ut henne ur boxen – hon var smått hysterisk inne i stallgången och betedde sig faktiskt ganska illa. Hon brukar vara väluppfostrad i vanliga fall, men idag var visst ingen vanlig dag :) Jag satt upp och hon gick med stoora steg ner till banan. Väl där var hon helt fantastisk! Hade det varit första gången jag red henne och någon hade sagt till mig att det var en kapplöpningshäst hade jag skrattat och vägrat tro på det.

Ellen gjorde klockrena skänkelvikningar och var superreglerbar i traven, i stadig form och med ordentligt schwung i steget!! Sedan galopperade vi, och hon bjöd på rena galoppombyten med fin gest, flera stycken åt varje håll!! Det var riktigt, riktigt roligt att träna henne idag!

Lämna en kommentar

2012-12-08 · 18:35

Värsta lekstugan!

Ett litet inredningsreportage från DCs nyinredda box ;)

  • Likit-slicksten med banansmak
  • En fastbunden aspstam
  • En otroligt irriterande ”utfodringsautomat” – två ganska finmaskiga hönät med en snål portion kvällsmat i. Ett slowfeeding-nät hade ju varit bra, men det var inget jag kunde få tag i redan ikväll.

 

20121011-215750.jpg

DC verkar, det fåniga hönätet till trots, nöjd och glad. Jag var ute på en 20 minuter lång kvällspromenad med honom. Han har även fått paraffinolja blandat med en liten mängd väldigt blöt betfor. I vanliga fall skulle han inte drömma om att äta det.. Men ju mindre mat man får, desto mindre kräsen blir man uppenbarligen!

Lämna en kommentar

2012-10-11 · 22:08