Lyckad tävling!

Igår var jag och tävlade med Don Cameron. Vi var i Katrineholm, för att testa att åka lite längre med honom och se hur han tog det. Han skötte sig jättebra, både vad gäller resan och själva tävlingen!

Jag provade även att rida honom på 20*40-bana för första gången. Trots att Don Cameron kallas Lillebror är han en gigantisk häst på 177 cm. Det var lite svårt att få plats med honom på kort bana, han tog typ 3 travsteg och sedan var man framme vid staketet.

Både tävlingen och framridningen var utomhus i sällskap med enorma bromsar. Lillebror är känslig för insekter och flög i luften när han blev biten under magen av en. Jag var väldigt, väldigt nära att åka av honom när han tvärnitade, körde ner huvudet, sköt rygg och bockade som en galning… Vi dränkte honom i ännu mer insektsspray, och sedan klarade han sig lite bättre.

Vi red först en LB:1, Lillebror kändes ganska bra och resultatet blev en seger med 73,79%! Vi fick bland annat en 9:a på en serpentin – jag tycker att det är roligt när domarna använder hela poängskalan!

Den andra klassen var en LA:1. Lillebror kändes mycket bättre än i första klassen, men vi hade tyvärr några ordentliga missar. Roligt är ändå att skänkelvikningarna och den förvända galoppen gick bra, det är ju de rörelserna som är utmärkande för programmet. Vi fick 71,84% och därmed en tredjeplacering.

Vi kom hem väldigt sent eftersom det var en kvällstävling. Trots att vi blev trötta var det ändå ganska bra för Lillebror eftersom det inte blev så varmt för honom att stå i transporten på väg hem. Väl framme i stallet möttes vi av en supersöt Nalle som låg och sov, han blinkade förvirrat när vi tände lamporna.

Nu blir det några lugna dagar för duktiga Lillebror! Imorgon kommer dessutom både hovslagaren och kiropraktorn och tar hand om honom.

3 kommentarer

Under Allmänt

3 svar till “Lyckad tävling!

  1. Mats

    Snyggt jobbat!

  2. Grattis!
    Starkt att både sitta kvar och rida bra program.
    Bromsar har försatt hästar i sken sen urminnes tider.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s