Betesvakten rycker ut…

Nu under juli är jag betesvakt. Det innebär att jag varje dag kollar att alla hästarna på betet mår bra och att vattnet är rent och fungerar som det ska. Idag fick jag tyvärr göra skäl för lönen:

Kommer till sommarhagen vid 16-tiden, börjar med att kolla stona. Inga skador, städar ur vattentunnan, vattnet funkar, bra! Går över till valackhagen, räknar att alla 9 hästarna är där, alla står på benen. Börjar kolla benen på dem, och upptäcker ett stort, djupt sår mitt på en stackars hästs svullna framben. Jag ringde till Helena, som körde sin hästbuss ner till sommarhagen. Vi körde upp hästen och jag kontaktade veterinären som lovade att komma ut och kolla såret.

Jag åkte sedan ut till Resarö och hade träning för Tove och Therese. Båda tjejerna var duktiga och ponnyerna i fin form trots det smaskiga gräset ute i hagarna! Vi fokuserade på lösgjordhet i sidorna, och Therese fick även träna LA-rörelserna på sin ponny Jemeni.

Sedan bar det av tillbaka till Nibble för att träffa veterinären Linda. Efter mycket noggranna undersökningar och ordentlig tvätt fick hästen ett ordentligt förband och penicillin. Såret kunde inte sys eftersom det bildats en ficka i det, så det behövde lämnas öppet för dränage.

Jag avslutade en stökig eftermiddag och kväll med en mysig ridtur på min underbara Nalle. Vi galopperade barbacka på skogsslingan i skymningen, och jag hade den där härliga känslan av att vara ett med hästen. Klyschigt, men fantastiskt!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s