Piruetter och penicillin

Dressyrträning för Rebecca stod på schemat för mig och Nalle idag. Jag är otroligt nöjd med passet, Nalle gick fantastiskt bra! Han var väldigt lydig och jag kunde därmed samla ihop honom så mycket i galoppen att vi lyckades göra en fin helpiruett. Nalle är ju en häst med väldigt mycket egen motor, vilket förstås är bra, men inte alltid helt lätthanterligt. Piruetter är därför inte hans paradnummer, då han lätt hetsar upp sig, men idag gjorde han det väldigt bra vilket var superkul! Vi red även några serier med byten i vartannat, och det funkade också bra.

Hästen som skadade sig på betet igår fick besök av veterinären idag igen. Hon ville ta hand om såret idag också, öppna upp det och ”skära rent” lite så att det ska läka på rätt sätt, från insidan och ut istället för tvärtom. Jag ägnade därför en del av eftermiddagen åt att agera veterinärassistent. Jag tycker att det är väldigt lärorikt att se veterinärer arbeta, man lär sig mycket. Det gäller ju bara att man inte är allt för känslig, det blev ganska blodigt. När veterinären ändå var på plats gav hon hästen hans penicillininjektion. Vi tyckte att det var rätt skönt att slippa göra det själva, det är ju ändå 50 ml, alltså 2 och ½ rejäl spruta, som ska in i halsmuskeln.

Lillebror fick gå ute på betet och ta det lugnt idag, det är nog skönt för honom att bara få gå runt och vara häst med sina kompisar. Imorgon ska han få jobba lite, då är det Nalles tur att ta det lugnt med en skrittrunda i skogen.

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s