Tandläkarskräck?

Hoppas att det inte är något som hästar har…

Som jag berättade häromdagen är det lite strul med Don Larsons tänder. Jag har ju hittills inte haft bett i munnen på honom mer än två gånger och är nu glad för det! Tänk om jag börjat rida honom på bett före sommaren och fått en bråkig och ledsen 3-åring… Nej, det visade sig klokt att kolla upp hans mun innan den mer seriösa inridningen drog igång.

Veterinären kom ut till oss och konstaterade att det läbbiga såret på undersidan av Larsons underkäke precis som vi trodde kom från insidan. Han hade en ca 2 cm djup ficka in till käkbenet som dessutom inte kändes OK. Veterinären Linda förordade röntgen och Larson fick åka till Ultuna nästa morgon. Det visade sig vara en mjölktand i underkäken som satt i vägen för en permanent tand som inte orkade putta bort den. Istället tryckte mjölktanden på överkäkens tand, som i sin tur trycktes upp i överkäken, och det var därmed en hel del som behövde åtgärdas.

Återbesök om 2-3 veckor och först därefter kan vargtänderna tas bort. Alltså – om allt går som det ska blir det bett i munnen på Larson först i mitten av september. Till dess blir det mycket markövningar och longering.

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s