Udda träningstips

Trots åskan igår blev det en uteritt med Lillebror. Vädret klarnade upp, men kvar var de enorma vattenpölarna, som vi faktiskt hade riktigt roligt med! Vi red ute på sandvägarna bakom ridhuset och hoppade över vattenpölarna. När jag skrittade av efter vår galopprunda red jag ner på ridbanan och lät honom gå i vattenpölarna där. Vi tränade på att rygga i vattnet, och det är något jag verkligen kan rekommendera!

Ett lite udda träningstips från mig: Har du en häst som gärna ryggar lite för fort, eller släpar hovarna efter sig så tycker jag att det kan vara värt att testa att rygga i vatten. De flesta hästar vågar inte rygga för fort i vatten eftersom de vill hinna känna efter att marken är okej under ytan. Är vattnet tillräckligt djupt så lyfter de troligen bättre på benen, helt enkelt eftersom det är jobbigare att dra hovarna genom vattenmotståndet.

Lillebror bjöd på riktigt fina ryggningar i vattnet – ett steg i taget och med ordentliga lyft. Nån nytta ska man väl ha av att ridbanan såg ut som en swimmingpool igår :)

Illustrerar gårdagens regnväder med en minnesbild från Nora 2008…

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s