Tävling ikväll!

Japp, precis som rubriken säger är det tävlingsdags ikväll! Vi ska rida MsvC:1 i Farsta, den här gången på träns. Just nu är DC ute och slappar i hagen, skönt med kvällstävling! Jag skulle tro att jag startar någon gång mellan 20.00-20.30. Tyvärr har Farsta valt att inte ha fasta starttider, men trevliga tävlingar brukar de ha ändå. Jag har inte räknat på tiden exakt än, men vi åker i god tid i vilket fall eftersom det blir mitt i rusningstrafiken. Jag väntar hellre lite extra på tävlingsplatsen än att sitta i milslånga köer med häststackaren i ett stort avgasmoln..

Jag är nu hemma och äter lunch, jag var i stallet en sväng på morgonen eftersom jag hade lektion för Linda och Sessan klockan 9. Dessutom passade jag på att fixa all mockning, så slipper jag göra det i eftermiddag. Putsning av sadel och träns är också klart, det gjorde jag redan igår kväll. Bara lergrisen till häst kvar att städa med andra ord :)

Igår var det hoppning i ridhuset på kvällen, så jag red ett dressyrpass på utebanan. Det var faktiskt riktigt mysigt, med mörk stjärnklar himmel och månljus, och starka strålkastare på DC’s glittrande päls… haha!

Jag jobbade med att få DC att använda sina bakben och sätta dem under sig ordentligt, för att få lite mer sug på bettet. Han var pigg och glad redan från början, men jag ville att han skulle ha mer ärligt driv bakifrån. Han var verkligen inte seg, men det kändes inte som att han travade igenom hela sig. Jag red på stora volter och fokuserade bara på takt, tempo, ärlig eftergift och driv från bakbenen. Han blev kanonfin och fick ett jättetrevligt steg i både trav och galopp.

 

2 kommentarer

Under Allmänt

2 svar till “Tävling ikväll!

  1. Linda

    Hoppas det går bra ikväll! Senast jag var på Farsta fick man köpa plaketten när man placerade sig, så det kan vara bra för dig att ha en 20-lapp tillgodo. Kram!

    • Tack, jag kommer ihåg det sen jag varit där tidigare… lite fånigt tycker jag, särskilt med tanke på att det är billiga plåtplaketter. När jag var tvåa i en dressyrtävling där fick jag en typ runsten i glas, med en hopphästmedalj på… :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s