Tack, bara en rejäl bula!

Sedan jag tog beslutet att rida med hjälm oavsett klass och dessutom gick ut med det på min websajt och på Facebook har jag fått höra många läskiga historier om olyckor där hjälmarna faktiskt räddat livet på ryttarna. Den senaste handlar om hakbandet!

En kompis berättade om hur hon blev vittne till en olycka där ryttaren hade hjälm på sig. Precis efter uppsittningen blev hästen skrämd av något och började hoppa runt som en tok. Medan ryttaren flyger i luften ser man hur hjälmen åker iväg åt sitt eget håll. Hakbandet var inte tillräckligt spänt. Eftersom hon landade så att huvudet fick ta smäll nummer 2 klarade hon sig med en rejäl bula i huvudet. Om huvudet varit först ner i marken hade det blivit minst lika illa skadat som den fot som nu tog emot vid landningen och inte läkte på många månader…

Även supercoola Nalle, som jag rider barbacka med bara repgrimma ute i skogen, kan som ni ser hitta på hyss där det är klokt att ha hjälm.. ;)

För er som missade mitt första inlägg i hjälmfrågan från den 5 januari i år – här är en länk tillbaka till det.

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s