Skelett målat på hästen!

Jag vill tipsa er om en otroligt intressant och bra bok som jag just nu läser för fullt!

Hästen i rörelse: guide till ökad prestationsförmåga, av Gillian Higgins.

Precis som titeln skvallrar om handlar boken om hästens rörelse. Det är ju inget ovanligt ämne för en hästbok, men skillnaden mellan den här boken och andra hästrelaterade böcker är att den här boken visar hur hästen rör sig på insidan. Boken innehåller foton av hästar i rörelse, där antingen skelettet eller muskulaturen målats med olika färger, direkt på hästen. En väldigt annorlunda illustrationsteknik som verkligen visar hur olika rörelser förändrar hästens hållning och rörelse! Läs den på en gång! ;)

De första kapitlen beskriver hur hästens skelett är uppbyggt och hur muskulaturen fungerar. Senare kapitel förklarar detaljerat hur hästen använder sin rörelseapparat, och hur vi genom ridningen påverkar den. Bl a beskrivs hur hästen böjer sig, vad eftergift i nacken innebär och hur huvudets/halsens hållning påverkar gången.

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s