Idoler

Några av mina stora idoler är duktiga hovslagare!

Vilket enormt ansvar de har – utan hovar ingen häst!

Verkning och skoning är ju världens precisionsarbete, där en snedskoning kan ställa till så man tappar två månaders träning och behöver anlita både kiropraktor och veterinär flera gånger för att få pållen okej igen.

Hovslagarna har ofta en riktigt dålig arbetsmiljö – trånga stallgångar, alldeles för kallt eller alldeles för varmt, en del bråkiga kunder (både 2-benta och 4-benta). För att inte tala om de som varmskor och står i ett rökmoln och andas.

Min första häst Guvernör hade ryggproblem som bland annat visade sig genom att han vägrade hålla upp vänster bak för skoning. Smatidigt som vi behandlade honom var han väldigt ömfotad, så att låta honom gå barfota var inget alternativ. Hovslagaren som ändå lyckades få på honom skon lät honom luta sig mot väggen medan han verkade, och satt sedan på huk och slog på skon underifrån medan jag stod bredvid och langade söm.

DC vet vikten av att ha en bra hovslagare!

2 kommentarer

Under Allmänt

2 svar till “Idoler

  1. julia

    kan du inte skriva ett inlägg om de hästar/ponnyer du haft ? :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s