Skillnaden som gör skillnaden

Nu har jag precis kommit hem från en lyckad Mads-träning. Det var ett tag sedan sist eftersom Mads har varit i Frankrike och tävlat väldigt framgångsrikt :)

Vi jobbade mestadels med att få galoppen riktigt reglerbar, både fram och tillbaka och i sidled. Vi red bl a 5 steg framåt och 3 steg tillbaka upprepade gånger och jag jobbade på att få snabbare och snabbare reaktioner från DC. För att få honom mer mellan skänklarna red vi korta skänkelvikningar i galopp ut och in från spåret, alltså både undan galoppens ytter- och innerskänkel. Vi red lite byten också och la dem tvärs över ridbanan. Riktigt bra träning (som alltid) :)

Mads förklarar hur man gör ;)

Jag kortade mina stigläder ett halvt hål häromdagen, och det är helt galet vilken skillnad en sådan liten ändring gör. Det rör sig om mindre än en centimeter, men det känns som typ 8 cm. Jag ville korta dem en aning för att få en stadigare kontakt med stigbygeln utan att vinkeln i höften är för rät. Det blev riktigt bra faktiskt, jag är jättenöjd med att jag ändrade.

Imorgon får jag skynda mig hem från skolan fortare än kvickt så att jag hinner rida i ridhuset innan hoppträningen börjar, för jag vill verkligen köra ett pass och befästa dagens arbete!

1 kommentar

Under Allmänt

Ett svar till “Skillnaden som gör skillnaden

  1. Cicci

    Men Loi du får bli hoppryttare och hoppa med oss! ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s