Kamikaze-uppdrag

Av någon anledning har jag alltid åkt på diverse ”självmordsuppdrag”..

Allt från att försöka att få lite ordning på en kompis D-ponny, som konstant ställde sig högt på bakbenen på en viss plats i skogen, via dressyrtävling på nästan 1000 kg lettisk fd körhäst, till ett rätt kul (läs galet) uppdrag som ni kan se lite film på i det här inlägget.

PRE-stoet Reina fick sitt föl Savanah väldigt sent på året, i september, så fölisen blev lite väl van vid människor jämfört med vår- och sommarfölen som går ut med sin mamma i en stor hage i flera månader när de är små. Savanah blev alltså väldigt förtjust i tvåbeningarna och brydde sig inte alls om sin mamma. Hon rymde ur hagen i princip varje dag för att komma och umgås med oss människor och hon struntade fullständigt i att stackars Reina gnäggade förtvivlat efter henne. En gång blev hon tagen på bar gärning när hon stod och boxade med framhovarna på en bil!

”Loi, du kan väl rida in Reina, så att man kan ta ut henne och Savanah på någon liten tur i skogen så småningom”, var uppdraget. ”Jag tror att någon gubbe kanske har suttit lite på henne i Spanien när hon var yngre.”

Ett litet problem vid inridningen av Reina var att Savanah brände järnet runt i ridhuset under tiden. Det ena problemet med det var förstås att Reina blev väldigt orolig, det andra att jag höll på att få ett föl i huvudet lite då och då, när Savanah kom farande som en raket och ville slänga upp hovarna på ryggen på sin mamma.

Steg 1 blev alltså att få den lilla fölisen att snällt gå runt med min mamma i grimma och grimskaft under tiden jag jobbade med Reina. (Det gick i alla fall bra att rida Reina när det väl blev ordning på Savanah!)

Njut av föreställningen ;)

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s