Målbild – ett måste för mig

Ända sedan jag började tävla har jag hållit på med mental träning. Jag visste såklart inte att det var det jag gjorde när jag var 9 -10 år, men jag red alltid igenom mina program i huvudet på kvällarna före en tävling och på vägen till tävlingsplatsen. Jag föreställde mig även hur vi fick rosett och red ärevarv…

 

Igår hade vi i Elitungdomssatsningen Mental Workshop med Karin. Vi jobbade bl a med en del praktiska övningar kring tankens kraft. Det är verkligen bra att uppleva konkret hur man kan påverka sin prestation genom att föreställa sig att det ”redan hänt”. De flesta, om inte alla, framgångsrika idrottsmän jobbar med mental träning. Simmarna ser hur de slår handen i kaklet före alla andra, medan golfaren ser hur bollen rullar ned i hålet.

Det finns studier som undersöker sambandet mellan vad elitidrottare presterar och hur förberedda de är mentalt, fysiskt och tekniskt. Det visade sig att den mentala förberedelsen var den enda som hade tydlig koppling till olympisk ranking…

Jag har träffat coachen Kjell Enhager flera gånger och när jag var med i Talang Stockholm hade vi mental träning med Pierre Moods, men det blir något extra med Karin. Hon vet ju hur jag rider och hur DC fungerar och vilka hjärnspöken och vilka mål vi har.

Vi jobbade även hårt på vår egen form med en helt grym kladdkaka med kokostopping. Det slank ner rätt många bitar… Näringsriktig ryttarkost?! Gott var det i alla fall.

Jeanna har kommit hem från Finland nu, Duendecillo hade varit duktig och de hade gjort en Lady Gaga-uppvisning som jag verkligen hoppas att någon tog kort på!

DC och jag tog oss förresten till ridhuset genom skogen och över ängarna igår. Det var underbart väder och jag hade en jätteglad pålle som märkligt nog verkade hitta själv…

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s