7-årig häst = tonårsattityd

Det blev ganska sent efter tävlingen i söndags kväll, så det var extra skönt med en ledig dag. Min häst har haft 3 dagars välförtjänt semester och bara gått och slappat i hagen. Det kan han behöva ibland nu när jag börjar ställa ännu högre krav på honom. Han fyller 7 år i maj och det är dags att bli vuxen dressyrhäst på allvar, vilket han i och för sig inte verkar ha något emot för det mesta, men lite då och då kan hans tonårsattityd lysa igenom.


Inte helt nöjd ;)

Både i onsdags och i torsdags red vi dressyr med Mads och jobbade mest med att DC konstant ska ha en ordentlig förbindelse över ryggen och komma ännu mer mellan hand och skänkel. Han måste även acceptera till 100% att jag dominerar honom under ridpassen. Han får inte komma med protester mot hand och skänkel, utan ska acceptera hjälperna och rätta sig efter dem så gott han kan. Han behöver lite attitydträning just nu och finna sig i att jag faktiskt är chefen och att man jä..ar gör som jag säger (och att om man gör det utan gnäll och protester kan man få massor av beröm).


Jag älskar den här bilden, trots att DC har huvudet på sned.

Igår kväll red vi upp till ridhuset, vilket inte var helt lätt på en vild häst som vilat 3 dagar i rad. DC hoppade hit och dit, gjorde höga luftsprång och var allmänt tokig. Vi kom i alla fall fram till Segersta efter en hel del om och men. Jeanna var i ridhuset samtidigt så jag fick bra hjälp av henne. Vi jobbade vidare med formen, och red en hel del slutor i både trav och galopp. Dessutom fick vi till några halvpiruetter som jag är riktigt nöjd med!

DC på Wallstanäs i februari

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s