Don Cameron – hästen med jättehuvudet

Don Cameron har nog det största huvud jag sett på en häst. Varken Lumpi ca 188 cm eller De Chenta 182 cm har så stora huvuden. DC kan ändå inte ha vanliga X-full, för trots längden på huvudet har han så liten nos/mule att jag får fixa och trixa med olika storlekar på olika delar.


Här är det efterfrågade bildbeviset.(ni får utgå från att min mamma inte har något särskilt litet huvud, utan ett högst normalt ;)

Senaste fixet är att vår supersadelmakare  Mia Sunnman, kommer att skarva Nalles avlagda rundsydda kandar uppe nacken, så att det kan bli ett vardagskandar åt DC. Minst 5 cm längre sidostycken behövs – på varje sida alltså!

4 kommentarer

Under Allmänt

4 svar till “Don Cameron – hästen med jättehuvudet

  1. sunnydaysandcoffeeinthemorning

    Intressant, innebär det stora huvudet att han också har en större hjärna och är intelligentare än hästar med normalstora huvuden ;-) kan man fråga sig… Fin var han i alla fall.

  2. lisadressage

    Det här problemet är det många som har, alltså olika storlekar på olika delar av huvudet. Därför har min chef startat ett nytt företag som fullkomligt exploderat i australien, det kommer komma till europa ganska snart. Men där har vi provat oss fram för att hitta riktigt bra kvalitét och att allt ska vara mjukt och behagligt för hästen. (skriver inte vad det heter eftersom det kanske ses som för mycket reklam)
    Mvh Lisa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s