Ett sandkorn i Sahara?

Har det egenligen någon betydelse vad man säger och gör? Hur stor påverkan kan man tänkas ha på andra människors val?

I en kommentar här på bloggen har det dykt upp en fundering på vilken betydelse jag tror att mitt ställningstagande att aldrig någonsin rida utan hjälm kan ha för andra ryttare.

Jag tror inte att det har någon större betydelse vem eller vad som driver utvecklingen mot att fler väljer att rida med hjälm, utan att ”många bäckar små…” är det som gör att en förändring kan ske.
På min blogg rapporterar jag glatt om att:
  • Minna Telde och Lone Jörgensen väljer att tävla Grand Prix med hjälm
  • Charlotte Dujardin slår världsrekordet i GP Special med hjälm på huvudet
  • Jeanna Högberg  rider en ”frack- o hattklass”, som S:t Georges, i hjälm
  • Världsettan Adelinde Cornelissen är ny ambassadör för Samshield-hjälmarna
  • Tinne Vilhelmsson-Silfvén uttalat sig ”Inom kort rider vi alla med hjälm. Det är bara en avvägning mellan tradition och förstånd.”
Jag tror också att mina berättelser, både om mina egna och om andras erfarenheter av vikten av att använda hjälm i alla lägen, kan få någon att tänka en extra gång i sommar  innan de lämnar den hemma t ex vid en uteritt i solen.
Som SvRf´s sportchef Wiveca Lundh säger ”Det här är bra…allt bidrar till insikten om hjälmens betydelse…”
För ögonblicket behöver jag själv inte välja hur jag ska göra på tävlingsbanan. Med Aristokrat Pan är jag kvalificerad att starta t o m Nationell S:t Georges, vilket är en ”frack- o hattklass”. Jag har dock inga som helst planer på att göra någon start med ”Nalle”, utan han lever sitt pensionärsliv bl a som bytes-läromästare.
Don Cameron och jag är i skrivande stund kvalade t o m MsvB och där är det hjälm som gäller enligt Tävlingsreglementet. Han är bara 7 år och vi har god tid på oss med utvecklingen. När det är dags för MsvA blir det utan tvekan frack och min supersnygga blingiga hjälm!
DC busar lite ca 20 minuter före vår senaste 2:a-placering :)

1 kommentar

Under Allmänt

Ett svar till “Ett sandkorn i Sahara?

  1. teamfix

    Det är bra med goda föredömmen som dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s