Hoppryttare eller?

På den här bilden ser det ut som att jag har bytt disciplin:)

Jag har kortat mina stigläder rätt ordentligt senaste tiden. Mina långa ben är nämligen inte till någon större nytta på DC just nu. Jag behöver kunna lossa överskänkel och knä ordentligt för att få ett bättre läge för underskänkeln.

På så sätt kan jag driva honom in i handen bättre, få mer aktivitet i bakdelen och lättare framdel. Ett kvitto på att vi är på rätt väg med det fick jag i protokollet i lördags med en 8:a på ökade galoppen och kommentaren ”Väl undersatt!”.


Jämför med den här bilden från i februari. 

Men, jag har faktiskt tagit mig över ett och annat hinder. Jag red t o m Klubbmästerskapet i hoppning i Waxholm med DC i höstas. Vi hoppade 60 cm (!!..) och rev det sista hindret för jag gasade på lite mycket och störde honom. Men med tanke på att det var första gången någonsin för honom att hoppa en riktig bana så var det ett strålande resultat :) Dock räckte det såklart inte för att försvara min Klubbmästartitel från 2010, då jag hoppade travarstoet Midnight.


En riktig favvo :)

2 kommentarer

Under Allmänt

2 svar till “Hoppryttare eller?

  1. Hm…lät som ett problem med skänklarna som du säkert inte är ensam om?? Beskriv gärna mer ingående vad problemet varit samt hur det gått bättre genom att korta stiglädrena? Om du orkar.. ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s