Marginalerna på sin sida

När jag ska iväg och tävla ser jag alltid till att ha bra tidsmarginaler.  Det låter säkert tråkigt och präktigt, men jag tycker att det ingår i förberedelserna att planera att det kan inträffa oförutsedda saker.

Varför lägga massor av tid på träning och puts av utrustning och pengar på startavgifter och bensin om man inte försöker ge sig själv och sin häst bästa förutsättningar på banan genom att vara så ostressad som möjligt?

I somras skulle vi rida en kvällstävling i Katrineholm. Vi hade planerat att det var bra att testa om det funkade bra att åka så pass långt med DC utan att själva klasserna var någon stor utmaning. Vi hade gott om tid på oss som tur var, för vi hade glömt att det var vardagskväll genom Stockholms rusningstrafik och sedan vägarbeten ända ner till Södertälje. Trots att bilen ibland stod helt stilla hann vi i så pass tid att vi kunde rida fram ordentligt.

Några kompisar som var på samma tävling hade kört Enköpingsvägen för att slippa rusningstrafiken, men de missade den helt nya avfarten mot Strängnäs och hamnade i Västerås. Men, de hann också till start tack vare bra marginaler.

I lördags försvann en massa oplanerad tid på att vi fick lasta om all packning och byta bil efter att mamma hade hakat på vår Skôda på transporten. När hon skulle koppla elen upptäckte hon att hon hade glömt EU-adaptern, så vi fick köra med min lilla bil istället.

I packningen har jag oavsett årstid alltid med regntäcke och min Dracularock. I lördags kom båda grejerna till användning eftersom regnet öste ner i skurar, men tursamt nog varken under min framridning eller på banan.  Jag har efter tips från Mads ett par extra textiltyglar i sadelskåpet också, för regndagar, men själva skåpet var inte med, så dom hade jag ingen nytta av ;)


Vattentäta på Vallatorp 

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s