Ågestatävling med DC

Vi startade näst sist i klassen som var vår första gemensamma MsvB:2. Tävlingen gick i det äldre ridhuset på Ågesta, där jag faktiskt red min allra första lokala dressyrtävling någonsin, med lilla russet Ponti, för ganska precis 8 år sedan. Jag har även varit där flera gånger på träning för Kristian von Krusenstierna när jag var med i Talang Stockholm 2010.

Hela dagen hade varit med minutpassning, fram tills vi åkte från Erikslund 16:15 med DC i transporten.

Först skulle Peikko vara klar för avfärd 07:15, sedan jobbade jag i full fart med allt vanligt stalljobb både på Segersta och Herfsta. Kl 12:15 skulle Wille och Vilja vara snygga, påklädda och knoppade och all deras utrustning förberedd, så att Jeanna kunde byta hästar lite snabbt.

  • Peikko gick MsvB (Mästerskapsprogram för juniorer) och VANN!
  • Mimmi var både 2:a med Mulle och 3:a med Whoopie i samma klass
  • Wille (Willing and Able) startade sin andra Intermediaire någonsin och placerade sig som 5:a!
  • Vilja gick Intermediaire IB och var första utanför placering i hård konkurrens.

Jag är väldigt nöjd med min och DC’s tävling idag! Vi hade en jättebra framridning – strukturerad med ett perfekt upplägg, och både jag och DC var extremt koncentrerade. Eftersom alla andra red fram på utebanan hade vi ett ridhus helt för oss själva, vilket så klart underlättade för att ha 110% fokus.

Även inne på banan hade jag en bra känsla, jag kunde verkligen rida varje steg, vilket jag inte riktigt fixade på samma sätt i fredags. Programmet var stadigt – 7:or och 6:or med undantag för en 2:a på en koefficientrörelse, närmare bestämt andra bytet som blev en ordentlig kommunikationsmiss. Vi landade på 61,39% vilket jag tycker känns som en bra MsvB:2 debut. Mycket finns kvar att slipa på, men många grejer klickade rätt idag. Ett exempel är ryggningen, som var den klart bästa vi fått till inne på tävlingsbanan någonsin!

20120520-204002.jpg

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s