Debut i MsvB:2 för Don Cameron och mig

Idag gör jag och Don Cameron vår första start i MsvB:2, på Ågesta. Det ska bli spännande att se om bytena sitter även i programmet inne på banan. Förhoppningsvis är inte omgivningen lika spännande – tävlingen går i ridhuset och inte uppe på Vallen, vilket innebär att vi slipper att passera kohagarna som framridning – hurra för det..!

Don Cameron fick ta det lite lugnt igår, dagen mellan två tävlingar. Jag förbereder mig själv genom att rida programmet steg för steg i huvudet väldigt många gånger både på kvällen, på väg till tävlingen och allra sist, som vanligt, på plats med den aktuella tävlingsbanan på näthinnan.


Hemmabanan (i slutet av april)

MsvB:2 tycker jag är ett bra program som passar att komma upp från MsvC med. Bytena ligger bra till efter enkla byten och linjerna känns genomtänkta för att bjuda in till att göra rätt. Vår akilleshäl i programmet är ryggningen som ligger tvärs över medellinjen mitt framför domaren vid bokstaven I. Inget stöd av någon vägg eller staket här…. Men det är ju bara ett betyg bland många, och ryggningarna har förbättrats avsevärt sedan förra säsongen.

När jag lär in (eller i de flesta fall återuppväcker) ett program tar jag upp Stallbacken.com i mobilen. Jag vill hellre se vägarna än att läsa dem som punkter. Förutom vart vi ska ta vägen och var vi ska utföra rörelser är jag noga med att kolla hur bedömningsgrupperna hänger ihop.  Jag försöker att rida strategiskt om det är möjligt.

Särskilt med Nalle var det en stor fördel att kunna grupperna, för det hände att jag ”tog” en felridning på något ställe, om jag kände att jag behövde ”få tag på honom” inför en programspecifik och viktigt rörelse med koefficient.

Som Mads brukar säga ” Rid för framtiden inte bara för idag!”

2 kommentarer

Under Allmänt

2 svar till “Debut i MsvB:2 för Don Cameron och mig

  1. Lycka till idag! Jag gillar citatet från Mads, det är precis så jag måste tänka nu med min nya pålle ( som aldrig har tävlat) !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s