Mysteriet med transporten är löst

Första eller andra natten på Brännskogen hände något mystiskt med min transport. Den hade stått bakom stängda grindar båda nätterna ute i skogen mellan Upplands Väsby och Täby. När jag hämtade transporten på lördags morgonen för att hjälpa Jeanna att köra Vilja till Vallentunas tävlingar upptäckte jag att den var repad på ett konstigt sätt.

Först misstänkte vi stackars Algot, men Kicki var rätt säker på att en 60 kg Rottweiler inte fixar att hoppa så pass högt upp. Då funderade vi ett tag på lodjur, men sedan såg vi att en del repor liksom gick uppåt, så att ”krullet” som blivit av den avskrapade beläggningen hamnat i slutet av repan med i överdelen…

Nån slags fågel då? När Kicki tänkte efter så hade nog ugglorna fört mer oväsen än vanligt de senaste nätterna…

20120822-171817.jpg

Vi skickade bilden till Kickis kompis som är jägare och han trodde att vi var på rätt spår. Han undrade om det fanns duvor kring gården och det finns det. Hans teori var då att några skogsduvor suttit på transportens tak och sovit och blivit attackerade av någon rovfågel. Ormvråk vet vi att det finns i närheten och det skulle det alltså kunna vara för de ”slår” underifrån och skulle kunna ha åstadkommit reporna.

Några dagar senare träffade vi en annan jägare, som tittade på reporna och hade samma förklaring.

Och nu häromdagen så såg Kicki med egna ögon duvorna sitta på telefonledningen ovanför transporten och ormvråken singla omkring, så mysteriet är löst.

Mamma pratade med försäkringsbolaget som efter lite tvekan accepterade att vi inte behövde polisanmäla den förmodade ormvråken utan att de kunde ersätta reparationen ändå (med självrisken 2000:-!).

;

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s