Det gick åt skogen

Ja, uppkörningen gick åt skogen.

Eller rättare sagt gick det inte ens åt skogen – det gick faktiskt ingenstans alls, utan vi blev kvar med bil och släp på parkeringen utanför Förarprovskontoret i Tullinge.

Snälla Nina hämtade mig redan kl. 07.00 imorse, och så åkte vi igenom stan och satte oss på ett café i Västerhaninge. När vi väl kommit igenom stan hade vi väldigt gott om tid. Vi hade åkt såhär tidigt för att inte riskera att fastna i morgonrusningen. Vi fikade, jag repeterade lite teori och sedan åkte vi till uppkörningsplatsen. Provet började sedan med att jag fick koppla ihop bil och släp. Därefter påbörjade jag säkerhetskontrollen, men kom bara halvvägs igenom. Jag fick bl a en envis hjullåsning på vänster sidan och dessutom var handbromsen för svag. ”Ledsen, det blir inget prov idag”, sa förarprövaren.

Så det var bara att åka hem igen. Jag kastade mig över Trafikverkets provdatabas när jag kom hem, och lyckades sensationellt nog få tag i en återbudstid i Tullinge redan på torsdag, alltså i övermorgon! Det hade jag verkligen inte ens vågat hoppas på! Morfar och hans kompis Sune åker dit med mig – Sune har BE-kort och kör dit ekipaget. Släpet befinner sig just nu på Henra-verkstaden, där Charlie har lagt allt annat jobb åt sidan och skyndar sig att få släpet klart till imorgon kväll!

Jag är fortfarande överväldigad över hur många som ställt upp på alla möjliga vis för att hjälpa mig med det här. Allt från lån av diverse tunga bilar och släp, tips inför teoriprov och uppkörning, lagning av släpet, skjuts till uppkörningar osv

Ni vet vilka ni är – jag är så tacksam över att ni finns där när man behöver er!

Lämna en kommentar

Under Allmänt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s