Travhästberidare

Tidsinställt inlägg – jag är på uppkörning för BE-kort igen. Om någon missat det så fick jag inte börja köra i tisdags –  släpet var inte helt OK.

Fick helt mirakulöst en återbudstid och Charlie hann laga släpet, trots att han fick fel däck levererat från Linköping igår – min räddare i nöden!!!

— –

Igår påbörjade jag ett av mina nya uppdrag på Brännskogen. Liza har bett mig om hjälp att rida Ängel, som ursprungligen är en travhäst vid namn New York Minute.

Ängel gillade DC när hon var brunstig, men nu är de inte så värst mycket kompisar längre.

När jag satt upp älgade hon iväg i ett tempo som t o m DC hade haft svårt att matcha (och honom får en ponny galoppera bredvid när han skrittar för fullt). Vi red bort till ”ridbanan” dvs den breda delen av korsningen mellan slingan och vägen till rundbanan. Arbetspasset avslutades med några varv hemma på stallplanen och då var hon faktiskt riktigt med på noterna. Hon är väldigt snäll, lydig och trevlig att ha att göra med, men det blir en del arbete med henne.

Senaste gången jag red travare var när Waxholm hade Klubbmästerskap förra året. Johanna som skulle rida Midde hade tyvärr plötsligt blivit sjuk. Sanna som så gärna ville att Midde skulle få vara med undrade om jag ville ta över. Självklart tackade jag ja och hoppade på framridningen, för allra första gången, upp på den fint uppfixade Midde  ;)

Efter dressyren och hamburgergrillningen var det dags för hoppning och jag kunde inte låta bli att ge mig på det också. Nu hade jag ju i alla fall ridit henne minst en timme totalt…

Midnight skötte sig utmärkt både som dressyr- och sedan hopphäst

Lämna en kommentar

Under Allmänt, Sport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s