Catch-up på de senaste dygnen

Det har varit dåligt med uppdatering här både igår och idag, så här kommer en catch-up!

Vackert DC huvud

Älskade fina DC – bli bra på riktigt nu!

I söndags kväll körde jag från Flyinge 19.10, efter att Wellington och Jeanna ridit hem 4:e-platsen i 7-årschampionatet. Natten gick lååångsamt. Vi var framme på Herfsta och lämnade Singleton där vid 04.30 igår morse. Lite senare, vid 05.00 körde jag hemåt från Segersta, efter att vi hade ställt in Danni i hans box.

Jag hade ett möte 08.10, så jag mellanlandade hemma, duschade och tog mig sedan iväg till det. När jag kom hem slocknade jag i soffan någon timme och åkte sedan med mamma för att äta lunch och fixa lite andra saker.

På kvällen åkte vi till stallet och hade med oss nyinköpt bandagematerial så att jag skulle kunna plocka bort stygnen på DC och lägga om bandaget.

Min förhoppning var att mötas av en glad gnäggning från en pigg häst. Det hade förstås varit alldeles för fantastiskt för att passa in i min verklighet just nu. Istället stod DC längst in i boxen med hängande huvud och ledsen blick. Boxen var riktigt rörig med halmen runtskrapad så att betongen syntes både här och där. När DC började flema, skrapa och böja benen för att lägga sig ner åkte vi förstås direkt upp till Ultuna.

Han blev undersökt och det visade sig att han hade en förstoppning i grovtarmen. Det blev olja och vatten nedpumpat i magen, och han fick stanna kvar under natten och stå på svält och observation.

Planen var att jag skulle hämta honom idag, men han blir kvar till på torsdag. Veterinärerna vill fodra upp honom igen under övervakning, vilket förstås känns tryggt.

Ska man försöka att se något positivt i situationen så är det att såret är jättefint och att jag slapp att ta stygnen (eller rättare sagt häftklämrarna) själv hemma. Vi passade på att plocka bort dem när DC stod i behandlingsspiltan och det fanns operationsbelysning att rikta mot magen.

I morse åkte jag in till mitt nya jobb för en introduktion. Mer om det kommer så småningom! Senare delen av dagen har spenderats i soffan. Jag är så äckligt trött, men vill inte vända på dygnet mer nu. Imorgon är en ny dag..!

4 kommentarer

Under Allmänt

4 svar till “Catch-up på de senaste dygnen

  1. Anna

    Nu måste det vända! Det här var sista vändan till Ultuna, det är jag säker på :-)

  2. Åh, vad jag tycker synd om dig. Hoppas, hoppas verkligen att din fine DC blir bra nu. Håller tummarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s