DC travar!

I DCs hemgångsråd: ”…Boxvila och skritt för hand….. i 3 veckor….Därfter fri motion i liten sjukhage i ytterligare 4 veckor innan gradvis återgång till normalt arbete och normal hagstorlek….”

Igår började äntligen perioden ”gradvis återgång till normalt…”!

DC får gå kvar i sin lilla sjukhage tills det har gått 3 månader efter operationen – det är då man räknar med att buksåret uppnått full hållfasthet. Sjukhagen är ändå ganska stor, och jag kanske ber Kicki att vi gör den lite större. Men DC får vänta med kompisar till slutet av december. Jag vill inte ha något hagrally förrän hans mage är helt läkt!

Gradvis återgång till normalt arbete satte jag däremot igång med igår, om än väääldigt försiktigt.

På vår vanliga promenad var vi inne i skogen och gick en liten stund bland stock och sten. Dessutom testade vi att trava lite – ca 10 sekunder 3 gånger :) Löjligt lite, men det kändes ändå som ett enormt steg framåt..

På promenad!

2 kommentarer

Under Allmänt

2 svar till “DC travar!

 1. Moa

  Hej!
  Min häst fick göra en buköppning för ca 6 veckor sen och kan känna något slags stöd av att läsa hur ni tog er igenom det.
  Fick DC kolik efter operationen igen och började du rida först efter 3 månader? (I mitt hemgångsråd står det att jag kan skritta uppsuttet efter 11 veckor, såklart olika hemgångsråd för olika hästar men lite nyfiken). Hur länge blötte du hans hö och hur fort kom han upp i normal giva?

  Kram

  • Hej!

   Vad tråkigt, hoppas att den också kryar på sig!

   DC fick en grovtarmsförstoppning några veckor efter operationen, men återhämtade sig ganska snabbt från den. Jag satt upp första gången exakt tre månader efter, men hade då satt igång honom lite för hand med longering och tömkörning. Hans snitt i buken var 30 cm långt och 4 meter tunntarm borttagen, antar att hemgångsråden baseras väldigt mkt på vad som gjordes i ingreppet. Vad behövde de göra med din pålle?

   Jag blötte höet fram till nyår, alltså drygt 3 månader vilket var en klar överdrift från min sida och mest för att själv känna mig lite lugnare ;) Kommer inte ihåg hur fort han kom upp i normal giva men jag överdrev den processen lite också, det tog några veckor :)

   Kram och lycka till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s